PowNed-baas: ‘Kijker niet misleid met nepvluchteling’

Geplaatst op Thu 10 Aug 2017 om 12:25

Dominique Weesie, directeur van omroep PowNed, vindt niet dat hij zijn kijkers heeft misleid met ‘nepvluchteling’ Tariq Kasem. Dat zegt hij in een reactie tegen De Telegraaf. Kasem kwam vanochtend uit de kast als acteur, omdat hij het oneens is met de koers die de omroep vaart. De onthulling dat zijn rubriek bij de omroep in scène gezet was, vindt Weesie niet zo choquerend. Volgens hem was dat nogal duidelijk. “Het was een satirische rubriek. Het lag er zo dik bovenop.

Weesie vindt niet dat hij zijn kijkers misleidt. “Het was een satirische rubriek, waarin hij een ieder die nogal huiverig stond tegenover vluchtelingen een spiegel voorhield over hun eigen bekrompen gedrag.

De nepvluchteling ging inburgeren op de camping, een verjaardag, de kermis en bij bingo. “Het lag er ook zo dik bovenop. Hij had bovendien geen geheimhoudingsplicht en was er ook open over op sociale media.

De sop is de kool niet waard. Maar fatsoenspolitie viert hoogtij…

Foto: PowNed
15 Reacties op “PowNed-baas: ‘Kijker niet misleid met nepvluchteling’”


 1. Calcio

  Hier klets je je niet uit.

 2. Meneer Kaktus

  Wat zijn we toch een hypocriet, kleinzielig volkje geworden met de fatsoensmutsen van VK/NRC voorop.

 3. Ingrid

  Is er tenminste een die PowNed geloofd ! Opheffen die troep!

 4. age

  Tja ‘fatsoen’ is voor sommigen HET TABOEWOORD

 5. ha

  Nep of geen nep vluchteling de boodschap was duidelijk. Wat zijn ”we” toch een bekrompen aso volkje geworden. Maar ja, waar komt dat toch vandaan? Gedeeltelijk ook van de media. Ik vond de reportage geen satire maar gewoon de waarheid.

 6. Bart Wijnen

  HET sop…

 7. Anouk

  Dominique Weesie is goed voor 2,5 ton per jaar mensen.
  En wat voegt hij met dat hele Powned nou toe? Hoop herrie en ordinaire suggestieve tv maken.
  Maar ik was (al lang) klaar met die club.
  Wat mij betreft heffen ze zichzelf op, maar ja… die salarissen is toch wel makkelijk verdienen hé…?
  Daar hoor je ze trouwens ook niet meer over; grootverdieners in de zorg, politie, of PO. Nu ze er een keer zelf deel van uitmaken zijn ze plots minder kritisch.

 8. B

  @ Anouk

  Als je er al lang klaar mee was hoe weet je dan welke onderwerpen ze wel en niet aansnijden?

 9. Matty

  Anouk
  Hoe weet je dat hij dat verdiend? Je weet idd erg veel van deze club voor iemand die er (zogenaamd) een hekel aan heeft! Heel apart!! Jaloers ben je wel, dat moet toch even gezegd worden. Zoveel zal jij nooit gaan verdienen, dat bljkt!

 10. Anouk

  @B; je krijgt genoeg mee in de media, fragmenten, en aankondigingen. Of je nou wilt of niet.

  @Matty: Jaloers ben ik absoluut niet, dat ben je alleen snel als je ontevreden met jezelf bent, en dat ben ik dus absoluut niet.
  Verder: http://www.nu.nl/media/3002326/dominique-weesie-verdedigt-topsalaris.html
  Betreft dus bericht van 4 jaar geleden….
  Hij zou zijn salaris verlaagd hebben, maar middels een constructie (zo slim zijn ze wel), gewoon hetzelfde blijven verdienen.

 11. Aaron

  Voor mij persoonlijk is het antisemitisme op het GeenStijl forum al genoeg om die gasten van PowNed de mond te snoeren. Onno Hoes is gestraft een aantal jaren geleden op zijn afkomst zijn en sterallure.

 12. Aaron

  Voor mij persoonlijk is het antisemitisme op het GeenStijl forum al genoeg om die gasten van PowNed de mond te snoeren. Onno Hoes is gestraft – een aantal jaren geleden – op zijn afkomst, seksuele geaardheid en sterallure.

 13. Shalom Israël

  Robert Hasselt was ook zo’n triests figuur!

 14. Ariel Sharon had gewoon gelijk.

  Mensen uit het westen, rusland en de arabische wereld zijn eenmaal antisemitisch geprogrammeerd.

 15. JasperV

  Ook Kasim heeft boter op zijn hoofd. Eerst iedereen belazeren door te doen alsof hij een echte vluchteling is en nu ineens politiek correct doen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.