Peter R. zelfs na excuses huisbaas boos op Tim Hofman

Peter R. de Vries wil nog steeds niet toegeven dat zijn aanvankelijke reactie op het incident waarbij Tim Hofman een gebroken kaak opliep te heftig was. Dat was maandagavond te zien in RTL Boulevard. Zelfs na de excuses van de agressieve huisbaas Ton Hendriks aan het adres van Hofman en zijn werkgever BNN, blijft De Vries vasthouden aan zijn mening dat Hofman de kaakslag zelf uitlokte met zijn sympathieke jongerenprogramma, waarin hij zich inzet voor benadeelde jongeren.

Nog voor de beelden te hebben gezien, veroordeelde De Vries Hofman ten zeerste in RTL Boulevard. Verbeten en boos beet hij Hofman toe dat hij irritant zou zijn en geweld zelf zou uitlokken.

Toen Hofman de beelden publiceerde bleek hij zich weliswaar wat irritant te hebben gedragen, maar het geweld dat daarop volgde door Hendriks en zijn posse stond in geen énkele verhouding tot wat de presentator deed.

De Vries is echter te trots om toe te geven dat wat confetti en een pot augurken geen geweld rechtvaardigt. Zélfs nu de buisbaas excuses heeft aangeboden. “Vind jij nog steeds dat Tim fout was Peter?“, vroeg Peter van der Vorst.

De Vries: “Ik vind dat je oorzaak en gevolg goed uit elkaar moet houden. De oorzaak was een schijtlollige confrontatie die niets met journalistiek te maken had. Dat Hendriks geslagen heeft is natuurlijk ook hartstikke fout – dat had niet moeten gebeuren – maar je moet ook kijken naar wat de context is geweest.”

Van der Vorst: “Na je uitspraken daarover in dit programma ben je behoorlijk online aangevallen. Mensen zeggen: ‘Die De Vries wil nog steeds niet toegeven dat hij ongelijk heeft.’”

De Vries: “Nee, het gaat natuurlijk ehh… Die klap is fout geweest. Dat heb ik in de uitzending toen meteen gezegd, maar ik vind niet dat je met een confettigeweer bij iemand naar binnen kan en met een pot augurken en daar de hele boel op stelten zetten als je voor iemand iets wil uitonderhandelen. Dat doe je niet zo. Dat blijf ik vinden.

Lees ook:
Quote 500-lid slaat Tim Hofman ziekenhuis in (vorige week)
Tim Hofman moet zes weken door rietje eten na klap (vorige week)
Bert en Catherine: ‘Tim Hofman lokt agressie uit’ (vorige week)
Tim Hofman donderdag om 16.00 uur met verklaring (vorige week)
Peter R. de Vries vindt dat Tim Hofman niet spoort (vorige week)
Willibrord Frequin vindt Tim Hofman stommerd (vorige week)
Frank Dane begrijpt geweld tegen Tim Hofman (vorige week)
Tim Hofman begrijpt Peter R. de Vries niet (vorige week)
Tim Hofman-rammer plots agressief: beelden online (vorige week)
Peter R. de Vries houdt vast aan kritiek op Tim Hofman (vorige week)
Tim Hofman kruipt richting miljoen kijkers met #BOOS (vorige week)

Foto: RTL Boulevard

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen