Peter R. de Vries vindt dat Tim Hofman niet spoort

Peter R. de Vries vindt dat Tim Hofman niet goed is bij zijn hoofd om mensen onaangekondigd te overvallen met een confettikanon. Het is begrijpelijk dat iemand hem dan een klap verkoopt. Dat zei de misdaadjournalist dinsdagavond in RTL Boulevard. De kaak van Hofman is gebroken geslagen, maar toch nemen velen het op voor de dader. De Vries gaat al helemaal los tegen de BNN-ster. “Ik moet je heel eerlijk zeggen: dat wat Tim Hofman doet, heeft helemaal niets met journalistiek te maken.

Hofman liep de klap op tijdens opnames van #BOOS, waarin hij kinderen bijstaat die ergens boos om zijn. “Je hebt confrontaties en confrontaties. Op het moment dat je echt een misstand aan de kaak stelt of iemand op heterdaad betrapt, dan vind ik het een serieuze confrontatie“, aldus De Vries.

De confrontaties in #BOOS zijn niet serieus, aldus De Vries. “Daarbij is de confrontatie ondergeschikt gemaakt aan de schijtlolligheid van zijn programma. Ik kan niet snappen waarom het nodig is dat je onaangekondigd bij iemand naar binnen gaat en twee keer een puinhoop maakt van een kantoor met een confettikanon. Dan lok je het uit in mijn optiek.”

Geen medelijden

Hij heeft er volgens De Vries zelf om gevraagd. “Ik heb helemaal geen medelijden met hem. Ik wil voor alle duidelijkheid benadrukken dat ik niet vind dat er geslagen moet worden, maar op het moment dat je op deze manier te werk gaat – waarbij je totaal niet serieus bezig bent en alleen maar aan het provoceren bent en entertainment aan het maken bent – dan moet je er niet gek van opkijken als niet iedereen dat trekt. In het trekken en duwen dat ontstaat nadat je een paar keer gesommeerd bent om het kantoor te verlaten, dan kun je een keer zoiets oplopen.”

Toch was Hofman er wel om iemand te helpen, gaf Luuk Ikink aan. De Vries: “Dat is bullshit, Luuk. Op het moment dat je onaangekondigd bij iemand naar binnen gaat en twee keer een confettikanon afschiet, waar slaat dat op? Dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd.”

De confettikanonnen zijn bedoeld om leuke televisie te maken. “Daar hoeven die mensen toch geen rekening mee te houden dat jij televisie maakt.”

Schijtlolligheid

Overigens keurt De Vries geweld af. “Natuurlijk, dat vind ik ook, maar het is ook extreem om met een confettikanon bij iemand naar binnen te gaan. Die man weet helemaal van niks. Stel je voor dat jij vanavond de deur opendoet en er stormt een cameraman binnen en bent nergens op bedacht en die gaan twee keer een confettikanon afschieten.”

Ik vind dit geen journalistieke aanpak. Ik vind dit schijtlolligheid. Hij wil die man voor lul zetten ten faveure van zijn programma. Het mag allemaal, iedereen heeft zijn eigen format, maar ga dan niet zitten janken als je een klap oploopt.”

BNN gaat nu aangifte doen tegen de man die Hofman een klap verkocht, maar, zo denkt De Vries: “Een rechter zou wel eens kunnen oordelen dat hij daar om heeft gevraagd. Het is niet zo dat BNN dit bij voorbaat gewonnen heeft. In tegendeel misschien.

AD

Vandaag gaat De Vries in het AD een stapje verder: “Nou, iemand die zo míjn huis binnenkomt en twee keer zo’n confettigeweer laat afgaan, krijgt ook een tik op z’n bek, hoor. Dan ben je in mijn eigen ogen niet helemaal lekker. Het is louter effectbejag, schijtlollig, puberaal gedrag dat doet denken aan belletje trekken. Het heeft niets met oplossingen te maken. Dan moet je niet gaan janken als iemand dit eens niet pikt.

De Vries keek tijdens zijn uitspraken in RTL Boulevard heel boos en getergd.

Lees ook:
Quote 500-lid slaat Tim Hofman ziekenhuis in (maandag)
Tim Hofman moet zes weken door rietje eten na klap (dinsdag)
Bert en Catherine: ‘Tim Hofman lokt agressie uit’ (dinsdag)
Tim Hofman donderdag om 16.00 uur met verklaring (vandaag)

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen