Peter R. de Vries: ‘Stewardessen moeten mond houden’

Geplaatst op Wed 02 Aug 2017 om 14:12

Peter R. de Vries vindt het plan om vliegtuigstoelen en beenruimte nóg verder in te perken belachelijk. Er is nu al veel te weinig ruimte. Dat heeft de tv-ster vanmiddag gezegd in het programma Gijs 2.0 op NPO Radio 2. De Vries hekelt vliegen en kan al helemaal geen vrolijke stewardessen verdragen. “Ik stoor me altijd vreselijk aan die opgewekte stewardessen die aan het eind van de vlucht over de boordradio dan zeggen: ‘Dames en heren, we hopen dat u een fijne vlucht heeft gehad.’

Die stewardessen zijn echt ignorant, vindt De Vries. “Dan denk ik: wat een gotspe dat je dat tegen de mensen durft te zeggen! Nee, natuurlijk was het geen fijne vlucht, het was een absolute martelgang!

Hij vindt dat ze beter hun mond kunnen houden. “Ik zou het heel fijn vinden als ze dat eens achterwege lieten. Dat ze zich meer bewust zijn van het feit dat we gedurende de vlucht een martelgang hebben ondergaan.

De omschrijving ‘martelgang’ is volgens De Vries niet overdreven. “Ik ben een regelmatige vlieger en word ermee geconfronteerd dat je als haring in een ton in het vliegtuig zit. Ik ben 1 meter 90. Dat is niet klein, maar ook niet buitensporig groot. Als ik nou zie dat ik helemaal klem zit en geen kant op kan…

De Vries vindt het bizar dat hier geen regelgeving over is. “Ik vraag me altijd af waarom dat in hemelsnaam is toegestaan. Als ik op mijn kantoor een bureaustoel niet goed heb afgesteld, heb ik de Arbowet in mijn nek. In een vliegtuig mag je kennelijk iedereen op en naast elkaar stoppen. Je kunt geen kant op en zit helemaal in klem. Ik vind het op dit moment al helemaal niet verantwoord qua veiligheid.”

Waarom boekt hij niet gewoon economy plus? “Dat probeer ik ook, maar dat is vaak niet meer voorradig. Ik vlieg natuurlijk ook wel eens zonder dat ik dat weken van tevoren heb geboekt. Dan zit je gewoon ergens middenin met nog twee grote mensen naast je.”

Er moet paal en perk worden gesteld aan het inperken van die ruimte. Men moet ook beseffen dat mensen langer, groter en soms ook dikker zijn geworden. Ik vind het de grens nu al voorbij.”

Foto: RTL/RTL Late Night
46 Reacties op “Peter R. de Vries: ‘Stewardessen moeten mond houden’”


 1. Boris

  1 meter 90 is belachelijk lang. Dat hij nog niet in het reuzenbos woont, is een wonder.

 2. Erik

  Ben het wel met hem eens maar de manier waarop hij het brengt en ‘het overal een mening’ op hebben is verschrikkelijk. Het gros van de bevolking vindt dit en toch smullen tv makers ervan om hem steeds uit te nodigen. Hypocriet zootje.

 3. Arie

  Moet je niet bij die stewardessen zijn maar bij die misselijke graaiers wat directie en managemnt wordt genoemd, zij voeren slechts orders uit anders worden zij ontslagen.
  Je weet wel die graaiende zieke geesten managers, je vrienden zogezegd.

 4. tsicsaR

  Ik stoor me altijd vreselijk aan Peter.
  Die mag wat mij betreft ook zijn mond houden.
  Betweter , praat altijd overal doorheen.
  Ook als het niet het onderwerp is waar hij voor uitgenodigd is mengt hij zich in het gesprek om zijn mening te verkondigen.

 5. Pjotter

  TV-ster…………..sorry?

 6. Noud

  Al heeft Peter een privéjet dan is het nog niet goed, want daar past zijn ego niet in.

 7. Oja?

  Peter moet zelf z’n bek houden !!

 8. Oja?

  Hahahahaha JA
  DAT DUS NOUD

 9. valerie

  Moet Petertje R nu overal een mening over ventileren, ik zit er in ieder geval niet op te wachten

 10. anoniem

  Zure bom! Ga je lekker businessclass! Is altijd een plek vrij! Naast zuur dus ook gierig……

 11. Syntax Error

  Dan moet je maar niet met budgetmaatschappijen vliegen.

  Dan kies je maar lekker een maatschappij uit met een First Class.

 12. animo

  Wat weer een reacties Peter heeft gelijk ik met mijn 1.70 zit al krap laat staan voor mensen die groter en dikker zijn ,ik vlieg dan met transavia of tui de budgetmaatschappijen hebben nog minder ruimte .

 13. ron

  ik stoor me aan betweter Peter R. de Vries

 14. Tante Truus

  Regelmatige vliegers die extra beenruimte nodig hebben, boeken nooit Economy, maar altijd standaard business of first class.
  Peter is gewoon een Hollandse krent. Altijd wat te zeiken en voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten.

 15. Enzo Voort

  Gewoon vliegen via Düsseldorf, de stoelen zij royaler en je reist goedkoper. Parkeren is er ook een stuk voordeliger.

 16. animo

  Tante Truus ik heb niks te kiezen bij een vakantievlucht dus dan mag je als haringen in een vat ,kijk niet naar Peter maar naar gedrag van de maatschappijen die alles maar mogen doen.

 17. tsicsaR

  animo `- Het gaat niet om de beenruimte , maar om het stukje “stewardessen moet hun mond houden “

 18. Robert

  Als Peter een verrre reis maakt vliegt hij gewoon business class.

 19. tsicsaR

  ja een verre reis……en NOOIT meer terug graag

 20. Jan

  Hij snapt nog steeds niet dat alles alleen maar om geld verdienen gaat, zou hij toch moeten weten. Je bent niet meer dan betalend vee.

 21. tsicsaR

  ik wil die Peter echt op zijn smoeil schijten
  Verrkete betweter met zijn lelijke rot kop..
  En 190 meter??? geen zorg ik pak hem zo aan met mijn 169

 22. Erik

  Peter heeft helemaal gelijk. Ik ben zelf 1.93 en vlieg sowieso niet met prijsvechters omdat ik daar echt niet fatsoenlijk kan zitten, maar ook bij bijv. KLM laat de ruimte te wensen over. Ik boek dus voor mijn vakantie liefst economy plus of business class, maar dat loopt soms nogal in de papieren, afhankelijk van de bestemming.

 23. tsicsaR

  En jou kan ok ook hebben met je 193
  Opschepper 1e klas ben je al
  Dus reizen 1 e klass I geen punt voor jou!!!!!!

 24. anonymous

  Peter R moet eens goed op zijn bek geslagen worden.
  Willen H, of andere crimineel, ga je gang.

 25. Mark

  Peter R moet zelf maar een vliegmaatschappij beginnen: Peter Air.

 26. De sambalbij

  ?

 27. Sjakie

  @mark…………..Geniaal…….PETER AIR !!!!

 28. Papegaaitje leef je nog.

  Ik vlieg altijd KLM. Beenruimte genoeg en heel leuke stewardessen.

 29. Airien

  Hebben we Peter ook weer, kan rtl hem geen functie geven, hij verveelt zich rot.

 30. Bep

  1x met Corendon gevlogen,ik zat klem tussen 2 mensen.Met knieen klem tegen de stoel voor me.Sorry maar dat doe ik niet meer,probeer sowieso Transavia te krijgen voor een vakantievlucht.

 31. Zeker weten...

  Als stewardess zou ik meneer de vries bij zn volgende vlucht om het kwartier vragen of hij een fijne vlucht heeft

 32. anoniem

  Ik vraag mij af waarom wij zo vaak met de mening van dhr, De Vries worden geconfronteerd. Wat is zijn deskundigheid nu precies? Behalve dan dat hij vrienden in een wat duister milieu heeft..

 33. Anonymous

  Omdat hij wordt gevraagd/uitgenodigd, dropľul.

 34. Laura Vamp Fatale

  En weer zeg ik maar niks over Petertje, anders krijg ik een ban voor het leven hier……
  xxx

 35. antievries

  Weet je wat een martel gang is…….. Eikels als Peter R de Vries in business class te moeten bedienen. wat onvergelijkelijke arrogante LUL. Hij hoeft geen moer te doen tijdens zn vlucht. het cabine personeel loopt zich wel uit de naad voor meneer en zijn zo professioneel om hem gewoon netjes en beleeft te bedienen. hoe erg ze hem ook een ontzettende kwal zullen vinden. Als meneer het niet bevalt moet hij lekker met een andere maatschappij gaan vliegen die meer ruimte bieden. Hij heeft duidelijk geen idee hoe hard het cabine personeel zich in het zweet werk om hun klanten het zo geriefelijk mogelijk te maken.

 36. Don

  Kan die eikel niet terug naar dat roddelblaadje waar hij vroeger werkte?

 37. nou

  Oproep aan alle stewardessen op de volgende vlucht van meneer: lekker overdreven hem een fijne vlucht…dag…kerst en nieuwjaar te wensen.

 38. Balou

  Altijd wat te zijken en zeuren die de Vries.
  En het ergste is dat het nog gepubliceerd wordt ook.
  Klaag bij de vliegmaatschappij eikel!

 39. A.M

  Ik bedank de stewardessen altijd voor de goede zorgen bij het uitstappen. Het is echt hard werken voor ze en dan heb ik het over een lange vlucht!

 40. Robert

  Laat Peter R maar eens zijn smoel houden, man man man wat is die kerel irritant.
  Hij denkt over alles en nog wat dat ie de beste is, erg asociaal persoon.

 41. Janke Garinga

  Peter r. is een domme linkse Fries. Gelukkig zijn er daar bar weinig van.

 42. Mario

  Wat een arrogante kwal die de vries. Als hij mee vliegt, halver wegen luik open en naar buiten gooien dat gedrocht. Laat hem maar bij zijn eigen kijken. Want zijn ” vrouw” moet zeker ook haar mond houden. De slaven drijver. En A.U.B van de tv zenders af die kwal. Vreselijke vent is dat

 43. noman

  ik heb bij transavia nooit een fijne vlucht met die kleine klere stoeltjes

 44. Piet

  Gelukkig voor Peter wordt het het genderneutrale Beste Reizigers….lekker deugen en weg frustratie!

 45. Bart M.

  Peter R., vol van zichzelf, weet niks, doet niks, kan niks, alleen anderen de maat nemen. Sneu dat zo’n zwetsende golddigger zo door het leven gaat.

 46. anoniem

  @Janke Garinga: Natuurlijk ken ik hem niet persoonlijk, maar mijn indruk is niet dat dhr. De Vries ‘links’ is..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.