Peter R. de Vries houdt vast aan kritiek op Tim Hofman

Peter R. de Vries houdt ook na het zien van de beelden van #BOOS vast aan zijn felle kritiek op BNN-ster Tim Hofman. Dat zei hij donderdagavond in RTL Boulevard. Hoewel op de beelden van het jeugdprogramma duidelijk te zien is dat huisbaas Ton Hendriks en zijn zoon wel een héél kort lontje hebben, vindt De Vries het nog steeds begrijpelijk dat Hofman nu met een gebroken kaak rondloopt. Die liep hij op toen hij bij Hendriks langs ging om een misstand aan de kaak te stellen.

De Vries heeft de beelden bekeken. “Die beelden zijn heftig. Ik zei van de week al dat je natuurlijk geen geweld moet gebruiken, dat is too much, maar ik blijf ook vasthouden aan mijn verhaal dat ik dit peuterjournalistiek vind en dat als je met een confettigeweer bij iemand binnenkomt en dat af knalt, dat je dingen over jezelf afroept.”

Hofman maakt gewoon amusement, aldus De Vries. “Als je dingen wil regelen en je iemand wil confronteren, dan moet je dat een beetje serieus doen en daar had dit niets mee te maken.”

Het lijkt erop dat De Vries niet graag op zijn mening terugkomt. “BNN heeft geloof ik vanmiddag nog geroepen dat er wat aan mijn moreel kompas mankeert. Dat verwijt incasseer ik dan graag. Als het de norm is om met een confettikanon bij iemand binnen te komen om iets te regelen, dan voel ik me daar niet bij thuis.”

Floortje Dessing lijkt op Twitter in het geweer te komen tegen De Vries. “Hoe juist dat Tim zijn uitzending online heeft mogen zetten. Kunnen alle mensen die hun oordeel over hem al klaar hadden nu echt gaan kijken.

Net als Alexander Klöpping: “Al die journalisten die suggereerden dat Tim Hofman ‘er ook wel een beetje om vroeg’ (en dat waren er veel) moeten zich kapotschamen.

Bridget Maasland: “We hebben de beelden gezien. Tim was niet agressief. Hij was wel bloedirritant, dat moet ik er eerlijk bij zeggen. Als iemand kauwgomkauwend het kantoor binnenkomt met een kanon, dat zou ik ook irritant vinden. Maar waarom hij nou precies knapte…

Ook andere BN’ers steunen Hofman nu. “Aflevering gezien. Belangrijk dat je aangifte hebt gedaan. Dit hoor je niet te pikken! Hun reactie sloeg nergens op“, zegt Alberto Stegeman bijvoorbeeld.

Herman Hofman vindt de huisbaas ‘een randdebiel’ en Jelte van der Goot, die deze week ’s nachts is wakker gemaakt door zijn vrouw, zegt: “#TeamTim.”

Lees ook:
Quote 500-lid slaat Tim Hofman ziekenhuis in (maandag)
Tim Hofman moet zes weken door rietje eten na klap (dinsdag)
Bert en Catherine: ‘Tim Hofman lokt agressie uit’ (dinsdag)
Tim Hofman donderdag om 16.00 uur met verklaring (woensdag)
Peter R. de Vries vindt dat Tim Hofman niet spoort (woensdag)
Willibrord Frequin vindt Tim Hofman stommerd (woensdag)
Frank Dane begrijpt geweld tegen Tim Hofman (woensdag)
Tim Hofman begrijpt Peter R. de Vries niet (woensdag)
Tim Hofman-rammer plots agressief: beelden online (donderdag)

Foto: RTL Boulevard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen