NRC kritisch over geradicaliseerde kleuters in Journaal

Het is onwenselijk dat het NOS Journaal maandag aandacht heeft besteed aan de radicaliserende kleuters op de basisschool in het Belgische Ronse. Dat vindt Wilfred Takken, tv-recensent van NRC Handelsblad, schrijft hij in de krant. Leraren van de basisschool slaan in de media alarm omdat zelfs kleuters al onder de invloed zijn van extreme islam. “Ze noemen andere kinderen varkens en ongelovigen. Met de vinger over de keel maken ze moordbewegingen”, klinkt het bezorgd.

Het NOS Journaal besteedde er aandacht aan. Takken benadrukt dat het om slechts zes moslimkleuters gaat en dat het feit dat ze tijdens het spelen citeren uit de Koran eigenlijk ‘best knap’ is.

Takken vindt het een non-bericht. “Het Laatste Nieuws kwam met dit onnieuws, de andere Vlaamse nieuwsmedia volgden (ook NRC), en de NOS kon zich ook niet inhouden.”

Dat de NOS dit ook doet, begrijpt Takken wel. “Begrijpelijk, ‘geradicaliseerde kleuters’ is een heerlijke term. Maar onverantwoord is het wel.”

We kampen met angst voor terrorisme en moslimhaat, die op elkaar inwerken. Is het dan te veel gevraagd van de nationale nieuwsrubriek om één keertje niet de boel verder op te stangen?

De tv-recensie van Wilfred Takken kunt u lezen via de NRC-site.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen