NPO door Barcelona met onevenwichtig Trump-verslag

Wouter Zwart, Amerikacorrespondent van de NOS, heeft donderdagmiddag op NPO Radio 1 onevenwichtig verslag gedaan van de gebeurtenissen in Charlottesville en de reactie van Donald Trump daarop. Dat geeft hij toe op Twitter. Zwart kreeg na zijn verslag op de publieke radiozender felle kritiek van luisteraars, die hun stem lieten horen op Twitter. “Tenenkrommend bevooroordeeld weer op NPO Radio 1. En ook nog eens onwaarheden verkondigen“, werd hem bijvoorbeeld verweten.

In dit geval hebben de critici een punt, aldus Zwart. Zijn bijdrage verliep anders dan gepland door het breaking news over de terreur in Barcelona. “In verband met groot nieuws in Barcelona besloot de uitzending een laatste vraag te schrappen. Daarin zou standpunt van de Trump-achterban duidelijk worden uitgelegd.

Dat is nu achterwege gebleven. “Ik wil duidelijk stellen dat dat géén goede keuze was. Daardoor werd mijn gesprek onevenwichtig.

Zwart wil dat dit nooit meer gebeurt, zelfs niet als er breaking news is. “Hoewel gebeurd uit haast door heftige gebeurtenissen in Barcelona: dat mag niet gebeuren. En zál niet meer gebeuren.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen