‘NOS moet Bert van Marwijk vuur aan schenen leggen’

Johan Derksen vindt het schandalig hoe de NOS iemand als Bert van Marwijk met fluwelen handschoenen interviewt. Dat zegt de RTL 7-voetbalanalist in de VARAgids. Derksen vindt dat Van Marwijk een veel kritischere benadering verdient van zo’n groot nieuwsmedium. “Bert van Marwijk zit als bondscoach van Saudi-Arabië in een vijfsterrenhotel, terwijl twee straten verderop tien mannen worden opgehangen omdat ze homo zijn, en hij doet net alsof dat een geweldig land is“, zegt hij.

Misselijk, vindt Derksen het. “Van Marwijk moet zich op de eerste plaats doodschamen, en op de tweede plaats moet de NOS hem kritisch ondervragen waarom hij het in zijn hoofd haalt om daar zijn zakken te gaan vullen.”

Zelf vult Derksen zijn zakken bij RTL. “Mijn contract met RTL loopt nog een jaar door. Of ik het ga verlengen, hangt ervan af hoe het heen en weer rijden tussen Drenthe en Hilversum me bevalt.

Wat zijn vrouw ervan vindt? “Mijn vrouw vindt ons zo ontzettend plat en ordinair dat ze niet meer kijkt. Dat kan ik me best voorstellen.

Een groot interview met Johan Derksen kunt u lezen in VARAgids (via Blendle).

Foto: Voetbal Inside

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen