NOS Journaal en RTL Nieuws live in elkaars uitzending

Het NOS Journaal en RTL Nieuws zaten dinsdagavond om zes uur live in elkaars uitzending, toen ze Mark Rutte aan het opwachten waren. Dat was te zien in de uitzendingen op NPO 1 en RTL 4. Rutte kwam naar buiten lopen vanuit de onderhandelingen terwijl de zes-uur-edities van beide programma’s live op zender waren. Frits Wester van RTL was er het snelst bij en kreeg Rutte direct te spreken. Op de achtergrond probeerde Xander van der Wulp van het NOS Journaal in te breken.

Van der Wulp moest live op zender even wachten tot Rutte klaar was met de concurrent. “Mark Rutte is net naar buiten gekomen en staat nu uit te leggen hoe het gaat met het vertrouwen onderling. Ik probeer er even in te komen.”

Gelukkig voor Van der Wulp was Rutte net klaar met RTL. “Meneer Rutte, even kort, hoe is het nu met onderlinge vertrouwen vandaag?

Daarop herhaalde Rutte wat hij net tegen RTL had gezegd. “Nou, wat ik net zei tegen uw collega’s: het is nooit leuk als zaken uit de onderhandelingen naar buiten komen. Dat proberen we steeds te voorkomen.”

Tijdens het NOS-interview met Rutte was op de achtergrond te zien hoe Frits Wester de kijker van RTL te woord stond.

Rutte is momenteel druk met het formeren van een kabinet bestaande uit VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.

Foto: RTL Nieuws

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen