Net5 zet House Rules twee keer per week op prime time

Een grote verandering bij het Net5-programma House Rules NL van Daphne Bunskoek: de woonshow is dit jaar niet één keer per week, maar twee keer per week te zien op prime time. Dat heeft de tv-zender laten weten. Liefhebbers van House Rules NL (vorig seizoen House Rules: Stellen Verbouwen Ons Huis geheten) worden getrakteerd op een dubbele portie. Vanaf 26 september is het programma elke dinsdag én woensdag om 20.30 uur te zien op de vrouwenzender van SBS.

Het is volgens Net5 geen unicum. Het tv-station wijst erop dat House Rules ook in Australië ‘op meerdere dagen succesvol prime time wordt uitgezonden’.

In de nieuwe reeks verbouwen wederom vijf koppels elkaars huis rigoureus aan de hand van vooraf opgestelde ‘huisregels’. De stellen zijn onbekenden van elkaar en Daphne Bunskoek volgt hen in de felle strijd om de hoofdprijs die bestaat uit twee jaar hypotheekvrij wonen.

De enige invloed die de huiseigenaren kunnen uitoefenen, is middels ‘huisregels’ die ze achterlaten. Dit zijn do’s en don’ts, zoals bepaalde materialen of stijlen, die wel of juist niet terug mogen komen in hun woning.

Het is aan de koppels om deze regels zo goed mogelijk te interpreteren en in korte tijd verschillende ruimtes in het huis een complete make-over te geven. Dit doen ze onder toeziend oog van juryleden Odette Simons (Styliste & Creative Director) en Osiris Hertman (Architect & Designer).

Net5 heeft vertrouwen in de derde serie. Seizoen één behaalde 8 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 20 tot 54-jarigen en het tweede seizoen 9,6 procent.

Foto: SBS/Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen