‘Net5-transfers Arie en Rik niet goed uitgepakt’

Arie Boomsma en Rik van de Westelaken zullen zich afvragen of ze er wel goed aan hebben gedaan om de NPO te verruilen voor het kleine Net5. Dat denkt de Weekend, zich baserend op de magere kijkcijfers die ze scoren bij de zender. Boomsma was bij de NPO het gezicht van programma’s als Over De Streep en Uit De Kast. “Menig presentator zou jaloers zijn op zo’n carrière en niets wees er dan ook op dat Arie het niet naar zijn zin had. Toch wist Net5 hem twee jaar geleden te verleiden.

De presentator koos ervoor om de publieke omroep te verruilen voor de commerciële. “Maar of dat nou zo’n goed idee is geweest? Zijn eerste twee programma’s bij zijn nieuwe werkgever, The Island en Overwinnaars, flopten dramatisch.”

Komend seizoen presenteert Boomsma twee programma’s: Arie en de Kleine Mensen en Grenzeloos Verliefd. Maar die moeten zich eerst nog bewijzen. “Op dit moment is alleen Arie’s eigen sportschool nog een succes te noemen.”

Bij de publieke omroep is Boomsma opgevolgd door Jan Kooijman, die daarvoor onder meer Dance Dance Dance opgaf bij RTL. Dat programma was een hit. “Maar tegenwoordig ziet vrijwel niemand meer wat hij doet.”

En dan is er nog Rik van de Westelaken. Ook zijn overstap naar Net5 is vooralsnog geen succes. Rik Over De Grens en Peking Express scoorden belabberd. “Het is maar zeer de vraag of Net5 wil doorgaan met Rik, want bij de commerciële omroep telt maar één ding: de kijkcijfers.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen