Michel van Egmond na Gijp toch niet met DWDD-boek

Matthijs van Nieuwkerk heeft toch afgezien van het plan om zich een jaar lang te laten volgen door bestsellerauteur Michel van Egmond. Dat vertelt de schrijver en man van DWDD-tafeldame Antoinette Scheulderman in weekblad Story. Van Egmond zat in september 2016 samen met René van der Gijp in De Wereld Draait Door om het succes van zijn boek GIJP te vieren. En dat succes was groot: toen hij aan tafel zat bij de VARA had hij er al 750.000 euro aan verdiend.

Terloops onthulde Van der Gijp een stille wens van Van Egmond. “Hij zei net tegen me: ‘Een jaar hier mee lopen zou voor mij het ultieme zijn.’ Je moet het hem echt laten doen en waarom niet? Er zijn al zo weinig leuke boekjes.

Van Nieuwkerk gaf aan verrast te zijn. “Meen je dat?“, vroeg hij. Van Egmond: “Ja, als we dat ter plekke kunnen afspreken, heel graag.” Daarna ging de VARA-presentator akkoord.

Een aantal weken erna gaf Van Egmond aan dat het allemaal nog niet zo zeker is. “Maar Matthijs heeft mij voor het oog van 900.000 kijkers de hand geschud en gezegd: ‘We gaan het doen’”, zei hij toen.

Nu blijkt Van Egmond nooit begonnen te zijn. Volgens hem liep Van Nieuwkerk er toch niet zo warm voor en daarom heeft hij zijn focus verlegd. “Ik heb destijds een goed gesprek gehad met Matthijs. Maar doordat er ook weer andere boekprojecten op mijn pad kwamen, is het idee een beetje doodgebloed, zoals dat soms gaat.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen