Meer tijdgebonden programma’s op tv-zenders NPO

De lineaire tv-zenders van de NPO gaan in de toekomst nóg meer tijdgebonden programma’s uitzenden om zo aantrekkelijk te blijven ten opzichte van on-demand-kanalen. Dat vertelt tv-baas Frans Klein van de NPO in VARAgids. De urgentie van actuele programma’s als Nieuwsuur maar ook van amusement waarover massaal wordt nagepraat als Boer Zoekt Vrouw neemt sterk af in de dagen of soms zelfs uren na uitzending. Van dat soort uitzendingen moet de lineaire tv het hebben.

Klein wil daarom meer en meer inzetten op urgente tv. “Op de middellange termijn zullen op NPO 1, 2 en 3 – onze lineaire kanalen – steeds meer tijdgebonden programma’s gekeken worden. Dat zijn programma’s die je live wil zien. Dat geldt overigens voor méér dan alleen sport en nieuws.

Het gaat dan ook om bijvoorbeeld een talkshow. “Ja. Met elkaar kijken, hetzelfde meemaken. Natuurlijk spelen daar de grote evenementen een rol in: The Passion, 4 en 5 mei. Maar ook verslaggeving bij een ramp.

Ook napraatamusement valt daaronder. “Met NPO 1 brengen we de grote blockbusters, programma’s die een groot publiek trekken.”

En NPO Start, de nieuwe internetportal van de NPO, moet dé plek worden voor tijdloze content. “Daar zie je meer de tijdloze programma’s: drama, documentaires en kinderprogramma’s.”

Wat zijn daar de ontwikkelingen? “Vooral in het maken van documentaires en kinderprogramma’s zijn we heel goed. Bij drama en fictie is de lat hoger gelegd, door de internationale markt. Daar zullen we nog een stap moeten maken.”

Het VARAgids-interview met Frans Klein kunt u lezen via Blendle.

Foto: Stefan Heijdendael/NTR

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen