MAX-baas Jan Slagter gelooft in Thierry Baudet

Jan Slagter denkt dat Thierry Baudet best eens twintig zetels zou kunnen behalen bij de volgende verkiezingen. Dat zei de Omroep MAX-baas dinsdagavond in Jinek. Baudet sprak die verwachting dinsdag uit in EenVandaag en Slagter denkt dat het niet eens zo onrealistisch is. “In het begin vond ik het een rare kwast. Maar nu ik hem zo zie – en hij heeft natuurlijk ook veel verkeerde uitspraken gedaan en had nog een battle met jou aan tafel – denk ik van: ja, 20 zetels, ik denk dat het mogelijk is.

Volgens Slagter kan Baudet veel wegsnoepen bij de rechtsere partijen. “Ik denk dat als hij zich zo verder blijft profileren en niet meer van die rare uitspraken doet, dat er bij de VVD en de PVV veel voor hem te halen valt.”

Het geluid van Baudet is genuanceerd en daarom onderscheidend, vindt Slagter. “Hij is toch iets genuanceerder dan Geert Wilders, vind ik. Het zou zomaar kunnen zijn dat hij daar gelijk in gaat krijgen.”

Overigens is Baudet een van de grootste voorstanders van een ‘sanering’ van de NPO, waar ook Slagters Omroep MAX uitzendt.

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen