Mark van der Molen: ‘Zeer nare sfeer bij PowNed’

Mark van der Molen heeft de sfeer bij omroep PowNed altijd ervaren als heel erg naar. Dat vertelt de 3FM-presentator op Twitter. Van der Molen heeft in 2015 een jaar lang radio gemaakt voor de rechtse publieke omroep, maar werkt sinds kort voor BNN-VARA. Toen PowNed deze week in opspraak raakte om een bizar nieuwsartikel over een verdronken Syriër en Kustaw Bessems twitterde ‘iemand ging vandaag naar z’n werk en typte toen dit stuk’, hielp Van der Molen hem uit zijn droom.

Er gáát bij PowNed helemaal niemand naar zijn werk, aldus Van der Molen. “Geloof me, daar gaat niemand naar z’n werk. D’r zitten 8 onderbetaalde, doodsbange edit-jochies en een paar columnisten thuis.

Zelf heeft Van der Molen dus op de radio-afdeling gewerkt. “Heb een jaar op de niet-bestaande radio afdeling gewerkt, dus kwam er één keer per zes maanden maar dit was de sfeer.

Het gaat bij PowNed puur om zakkenvullen, stelt hij. “Met een financieel directeur die 2 ton binnenharkt maar z’n mail niet checkte of vergat de omroep in te tekenen voor zendtijd.

Toen had je nog ook een páár mensen die intern kritiek durfde te uiten, inmiddels een lege huls met een paar dictators. Overigens ben ik zelf altijd fair behandeld maar de keren dát ik op die redactie kwam was het een zeer naar sfeertje.

Foto: Michel Schnater/BNN-VARA

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen