Marianne Zwagerman vindt STER-baas opportunist

Frank Volmer, sinds kort de directeur van NPO-reclameverkoper STER, is een opportunist. Sinds zijn aantreden denkt hij ineens wel héél anders over de publieke omroep. Dat zegt mediakenner Marianne Zwagerman bij BNR. Volmer staat niet achter het plan van NTR-baas Paul Römer voor een reclamevrije omroep, waarbij de focus minder op kijkcijferhits ligt. Volmer: “Ik denk dat je een elitaire publieke omroep krijgt als je programma’s wilt gaan maken voor kleinere kijkersgroepen.”

Die reactie vindt Zwagerman lachwekkend. “Hahahahahahahaha“, zegt ze.

Het is een beetje hypocriet, vindt ze. “Diezelfde Volmer was nog niet zo heel lang geleden directeur bij de Telegraaf, waar hij namens kranten en commerciële omroepen de lobby aanvoerde tégen de publieke omroep.”

Volgens Zwagerman liet hij zijn CEO destijds in de nieuwjaarsrede zeggen: “Schaf de STER af en definieer een beperktere functie voor de publieke omroep.

Daarmee bedoelde hij een publieke omroep voor een kleiner publiek, zonder bijvoorbeeld Boer Zoekt Vrouw, aldus Zwagerman.

Ze vindt dat hij zichzelf verloochent. “Kom op Frank, die rottige 180.000 euro is dit toch niet waard, je hebt zoveel talent! Doe er wat nuttigs mee!

Foto: Ster

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen