Marianne Zwagerman: ‘Ik krijg haat over me heen’

Marianne Zwagerman krijgt erg veel haat over zich heen, sinds ze geroepen heeft dat ze een hekel heeft aan dikke mensen. Dat heeft de mediakenner gezegd op Traffic Radio. Zwagerman is geschokt over de reacties die ze krijgt. “Het is een opmerking die je vijf jaar geleden gewoon kon maken op Twitter zonder dat de hele wereld over je heen viel. Nu kun je niets meer zeggen. Als je de haat ziet die ik over mij heen krijg, inclusief ‘kan dit wijf afgeschoten worden?’ en erger…”

Die reacties zijn echt bizar, aldus Zwagerman. “Terwijl ik alleen maar zei: ‘Ik heb een hekel aan dikke mensen.’ Dat mag toch? Ik mag er toch wel een hekel aan hebben? Ik zeg toch niet dat die mensen dood moeten, dat ze in een apart land voor dikke mensen moeten wonen en geen rechten hebben. Dat zeg ik allemaal niet. Ik heb er alleen een hekel aan. Dat mag toch?

Zwagerman vindt dat dikke mensen niet aan hun gezondheid werken. “Ik ben nooit te dik geweest. Gisteren gingen mensen allemaal plaatjes van me opzoeken. Als je van onderen een foto maakt, heeft iedereen drie onderkinnen. Ik ben nooit obese geweest en probeer altijd in de buurt van een gezond BMI te blijven. Dat is mijn geval best lastig, omdat ik grote tieten en brede heupen heb.”

Ze gaat geen aangifte doen, al zou dat wél kunnen, aldus Zwagerman. “Er zitten er wel tien bij waar ik aangifte voor zou kunnen doen. De dingen waar Sylvana Simons aangifte voor heeft gedaan, zijn minder erg dan wat ik over me heen heb gekregen.”

De opiniediva hekelt het klimaat in Nederland. “Het is best wel moeilijk om je mond open te durven doen. Ik zie dat het steeds moeilijker wordt. De politiek-correcte deken die steeds over Nederland wordt gegooid vind ik zorgelijk. Daardoor voelt men zich niet meer vrij om te zeggen wat je denkt.”

De steun die Zwagerman krijgt is bijna uitsluitend anoniem. “Ik krijg heel veel berichten van mensen die zeggen: ‘Ik durf het niet te zeggen, maar ik ben het wel met je eens.’ Er zijn veel meer mensen die dit ook vinden, maar slechts weinigen die het durven te zeggen. Daar stoor ik me aan.”

Lees ook: BNR steunt dikkertjes-haat Marianne Zwagerman niet (gisteren)

Foto: Omroep WNL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen