Late RTL Boulevard was kijkcijferflop

De late editie van RTL Boulevard was in juli en augustus geen succes op RTL 4. De late showrubriek ging vrijdagavond roemloos ten onder, ondanks dat het slot boven het programmagemiddelde scoorde: er keken 411.000 mensen (13 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De late RTL Boulevard trok in de eerste week in juli gemiddeld 386.000 kijkers (11 procent) en in deze laatste week gemiddeld 340.000 kijkers (12 procent), scores die ver onder het zendergemiddelde liggen.

Het was de eerste keer dat RTL Boulevard ook ’s avonds laat te zien was. Programmadirecteur Erland Galjaard had dit plan voor het eerst in 2008. Toen zag hij er toch van af vanwege de hoge kosten.

Galjaard maakte zijn plan toen bekend in reactie op uitspraken van Beau van Erven Dorens. “Mijn idee was altijd – dat mag ik natuurlijk niet zeggen – om Boulevard, wat een goed merk is, door te schuiven naar half elf. Dus daar dan een talkshow te maken“, zei hij een maand eerder in De Wereld Draait Door.

Negen jaar later is Van Erven Dorens’ droom uitgekomen: afgelopen zomer was hij op de late avond te zien met RTL Summer Night. Ook dat programma was geen kijkcijferkanon.

Of de late RTL Boulevard terugkeert? “Of het ooit terugkomt, weten we nog niet, maar het was leuk om te doen“, zei Peter van der Vorst vrijdagavond.

Komend seizoen is RTL Boulevard voor het eerst te zien in het weekend.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen