Kritiek op Peter R. de Vries als voetbalanalist op tv

Peter R. de Vries is nu ook al voetbalanalist op tv. Hij debuteerde dinsdagavond rondom de Super Cup-wedstrijd op Veronica en dat leidde tot behoorlijk wat kritiek van kijkers. Dat is te lezen op sociale media. Jan Joost van Gangelen opende de uitzending met het voorstellen van De Vries. “Een nieuwe studio, een nieuw voetbalseizoen, we gaan heel veel Champions League-voetbal doen en dat doen we uiteraard met een analist“, liet de presentator weten.

In dit geval was dat Ronald de Boer, maar ook Peter R. de Vries. “Je bent liefhebber, we kunnen je ook kenner noemen, je bent Ajaxied, je bent zaakwaarnemer, oftewel: je bent een voetbalvreter.”

De Vries beaamde dat: “Ja, al veertig jaar lang.”

Kijkers waren minder enthousiast. “Peter R. de Vries als testbeeld. En nu zelfs als wannabee voetbalanalist … Ik ga bijna smeken of Heitinga terugkomt van vakantie. Bijna“, twitterde Peter.

Michel: “Serieus, Peter R. De Vries als voetbalcommentator… Partijkartel? Mediakartel zul je bedoelen! #schnabbelkoning.

En Marc: “Waarom zou je bij een voetbalwedstrijd (al vraag ik het me bij elke tv-uitzending af) Peter R. de Vries uitnodigen als analist?

Foto: SBS/Veronica

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen