Kijkcijfers Oranje Leeuwinnen – Engeland aangepast

De kijkcijfers van de halve finale Nederland – Engeland op het EK Vrouwenvoetbal zijn naar boven bijgesteld. Er keken donderdagavond niet gemiddeld bijna 2,9 miljoen, maar bijna 3,3 miljoen mensen naar het verslag op NPO 1. Dat heeft de NOS laten weten. Er is iets misgegaan met de automatische registratie van de kijkcijfers. “Door de verlenging van de wedstrijd ervoor (Denemarken-Oostenrijk) klopten de automatische tijden van de registratie van Oranje niet meer.

De cijfers van de wedstrijd zijn later met de hand gecorrigeerd en komen dus uit op 3,3 miljoen. Ook de kijkcijfers van Denemarken – Oostenrijk zijn aangepast: er keken niet 943.000 mensen, maar ruim 1,1 miljoen.

Stichting KijkOnderzoek bevestigt de fout op zijn website. “De wedstrijden zijn in eerste instantie per abuis gecodeerd met incorrecte begin- en eindtijden, waardoor de kijkcijfers eerder onjuist zijn weergegeven. Deze zijn inmiddels aangepast.

Nederland – Engeland (3-0) is veruit de meest bekeken wedstrijd van het vrouwenvoetbal ooit. De hele top-vijf bestaat uit wedstrijden die tijdens dit EK te zien waren.

Foto: NOS Studio Sport

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen