Kees Boonman: ‘NPO moet nadenken over PowNed’

Geplaatst op Thu 10 Aug 2017 om 15:00

Avrotros-gezicht Kees Boonman vindt dat de NPO moet gaan nadenken of het PowNed wel langer in het publieke bestel wil houden. Dat heeft hij vandaag gezegd in het Mediaforum op NPO Radio 1. Boonman is niet verbaasd over de ophef om PowNed, dat een lollig nieuwsartikel over een verdronken Syriër plaatste. “Nee, want ik heb PowNed nooit wat gevondenHet is leuk geweest, mooi geweest, ik denk dat het aan de NPO is om er over na te denken of dit wel past in een publiek bestel.”

PowNed is super kinderachtig, vindt Boonman. “Als ze in de penarie zitten, bijvoorbeeld als iemand zo’n verslaggever een klap voor z’n kop verkoopt of dat ze ergens niet naar binnen mogen, dan halen ze alle journalistieke codes aan. ‘Wij zijn journalistiek bezig en dit is aantasting van de persvrijheid!’”

Maar als je ze ziet rondwandelen als een stel verveelde jongeren die eigenlijk niet meer dan een soort schools, kinderachtig YouTube-filmpje aan het maken zijn, dan willen ze van journalistiek gedrag niets weten.”

PowNed moet lekker buiten het bestel filmpjes gaan maken, vindt Boonman. “Ik zou zeggen: start een YouTube-kanaal, dan ben je vooruitstrevend. Vooruitstrevender dan de publieke omroep, die daar nog over vergadert. Dan hebben ze toch ergens winst.”

Ik zou zeggen: kappen ermee. Het is nepjournalistiek.”

Foto: Avrotros/Nico Kroon
20 Reacties op “Kees Boonman: ‘NPO moet nadenken over PowNed’”


 1. marc

  Powned hoort er gewoon bij.
  Daar kunnen de oude omroepen maar niet aanwennen.
  Ze willen Hilversum alleen maar lekker links houden.
  Powned zorgt voor een geluid wat ook in Nederland leeft.
  Of je het daar nou mee eens bent of niet.

 2. Imade

  @Marc Discriminatie is ook echt gewenst hè?

 3. Robert

  Triest dat ze nu allemaal moeten reageren na een opmerking, laten we dan de hele NPO maar gaan opheffen, dat kan ook nog.
  Een beetje tegengeluid is helemaal niet erg, juist de NPO moet daar positief tegenover staan.

 4. Jee

  Kees, Dat vind jij. Ik vind van niet. Al is dat artikel van een paar dagen geleden wel een uitglijder. Die zie ik ook bij andere andere omroepen en media.
  Dat het jaren geleden zo uit de hand liep in Haren mede dankzij Dwdd en 3FM hoor je nooit iemand over. Excuses zijn er nooit gekomen. Terwijl zij het grote publiek opgeroepen hebben om er heen te gaan.

 5. buurman

  @ marc misschien moet er dan ook maar een omroepje voor Syriëgangers komen…ook een geluid wat je her en der hoort… Links of rechts..wat ze maken stinkt naar de shit van een koe met buikloop…maar fijn dat je het toch lekker vindt ruiken

 6. freek

  terecht. Alleen politiek correcte tv en radio graag

 7. KIP

  Ach , als een VARA/BNN-jongetje een consumentenprogramma maakt ,mag hij voor grote bedrijven reclame op Insta maken. Leve de onafhankelijke NPO. Frits Bom, Fred Emmer, Jean Nelissen, Gijs Wanders werd het niet zo lang geleden verboden. De stijl verschilt niet veel van PowNed; elke keer binnen een confettistick afsteken, de sidekick afzeiken en kandidaten op een zeurderige toon vragen of ze zijn gebruikte kauwgom willen ruilen. En of nou 101TV of Barz een toevoeging zijn, verheerlijking van geweld in rapteksten of pl@ssen in een wasbak van een horecatent. Als Boonman de linkse oogkleppen afzet, is er nog een boel meer mis bij de NPO.

 8. NV-H

  Een omroep moet toch uitzenden op TV maar dat doet PowNed niet.

  Zeer vreemd meneer Dekker VVD

 9. E. Hartsma

  “Avrotros-gezicht Kees Boonman” vindt dat, maar ik vind dat niet!

 10. Walter

  Ik mis alleen het PowNews van vroeger op TV van Powned. De YouTube-filmpjes zijn vaak leuk, maar de rest is inderdaad rommel of weinig toevoegend. De Feyenoord-docu was ook mooi gemaakt door Powned. Dus niet alles is ”walgelijk” of slecht met PowNed…

 11. Harry B

  Relnicht Boonman. De man die Wilders haat tot op het bot. Een echte gutmensch in plaats van onafhankelijk journalist. Deze man is te lachwekkend voor woorden.

 12. Papegaaitje leef je nog.

  Die Boonman denkt altijd dat hij de waarheid in pacht heeft. Nare man.

 13. Freddie

  Kees Boonman heeft volkomen gelijk…. PowNed meet met twee maten …. Dit soort halvegaren gedoe moet niet worden betaald uit de belastingpot…! Wijze woorden van een wijze verstandige en rasechte journalist…

 14. Johan

  En hoort de TROS van Boonman met al die boetes omdat ze zich dienstbaar maakten aan winst door derden nog wel in het publieke bestel?

 15. David

  Hij heeft zowaar eens gelijk. Niet omdat ik een hekel heb aan powned, maar omdat je de hypercorrectie NPO onmogelijk van binnenuit kan veranderen.

  PowNed laat zich ook een beetje misbruiken door de NPO. Hierdoor kan de NPO zeggen: “kijk eens, wij geven ruimte voor het rechtse geluid”, terwijl het natuurlijk weinig voorstelt.

  Laat PowNed dus verdergaan op youtube, en daarna een drastische sanering van de NPO. 3FM kan stoppen, NPO3 kan onmiddellijk van het net, opheffing van de omroepen etc.

 16. bert

  als men echt niet doorhad dat die gast op satirische wijze kennis maakte met de Nederlandse cultuur dan moeten we maar eens nadenken over de NPO. Dan zitten er blijkbaar mensen met zo’n gebrekkige intelligentie dat we een nieuw seizoen down met johnny kunnen vullen…

 17. Arie

  Npo moet nadenken of zij wel bestaansrecht heeft na het verzwijgen en in de doofpotmwillen stoppen van duizenden aanrandingen in Keulen. NPO is een regerecht gevaar voor de democratie.

 18. Fan

  @bert

  Jij bent duidelijk niet de slimste.

 19. Bart

  @David Ze gaan binnenkort jou opheffen.

 20. Andreas

  Omroepen hebben een bestaansrecht bij voldoende leden. Leden bepalen hoe groot een omroep is, niet de omroepen zelf.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.