Kees Boonman: ‘NPO moet nadenken over PowNed’

Avrotros-gezicht Kees Boonman vindt dat de NPO moet gaan nadenken of het PowNed wel langer in het publieke bestel wil houden. Dat heeft hij vandaag gezegd in het Mediaforum op NPO Radio 1. Boonman is niet verbaasd over de ophef om PowNed, dat een lollig nieuwsartikel over een verdronken Syriër plaatste. “Nee, want ik heb PowNed nooit wat gevondenHet is leuk geweest, mooi geweest, ik denk dat het aan de NPO is om er over na te denken of dit wel past in een publiek bestel.”

PowNed is super kinderachtig, vindt Boonman. “Als ze in de penarie zitten, bijvoorbeeld als iemand zo’n verslaggever een klap voor z’n kop verkoopt of dat ze ergens niet naar binnen mogen, dan halen ze alle journalistieke codes aan. ‘Wij zijn journalistiek bezig en dit is aantasting van de persvrijheid!’”

Maar als je ze ziet rondwandelen als een stel verveelde jongeren die eigenlijk niet meer dan een soort schools, kinderachtig YouTube-filmpje aan het maken zijn, dan willen ze van journalistiek gedrag niets weten.”

PowNed moet lekker buiten het bestel filmpjes gaan maken, vindt Boonman. “Ik zou zeggen: start een YouTube-kanaal, dan ben je vooruitstrevend. Vooruitstrevender dan de publieke omroep, die daar nog over vergadert. Dan hebben ze toch ergens winst.”

Ik zou zeggen: kappen ermee. Het is nepjournalistiek.”

Foto: Avrotros/Nico Kroon

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen