John de Mol reageert niet op sms’jes Paul Römer

John de Mol reageert tegenwoordig niet meer op sms’jes van NTR-baas Paul Römer, hoewel ze samen aan de wieg van megahit Big Brother stonden. Dat vertelt de omroepbaas dit weekend in De Telegraaf. Römer is de medebedenker van Big Brother. “Ik heb daarvoor de credits verdiend én gekregen. De basis werd gelegd in twee brainstorms, met John de Mol, mijn broer Bart en Patrick Scholtze. Daarna hebben John en ik het opgepakt“, aldus de televisiebobo van de publieke omroep.

Big Brother was er zonder hem nooit gekomen, benadrukt Römer. “Zonder hem had ik het niet kunnen doen en zonder mij was het er ook niet gekomen.”

Is hij nog altijd trots op de tv-hit? Lachend: “Treurig, het hoogtepunt zo vroeg in de carrière. Daar kom ik nooit meer overheen. Een programma bedenken dat per ongeluk een wereldsucces wordt en sterker nog, een genre heeft gemaakt, dat overkomt je, een ongelukje.”

In Amerika gaat deze zomer serie 25 in productie. “Dat het nog loopt, daar en ik apetrots op. Een grote wereldhit maak je maar één keer. Wat dat betreft is De Mol uniek, John wist dit succes te herhalen met The Voice en ook wel met Deal Or No Deal.”

Nu hebben De Mol en Römer geen contact meer. “Ik heb hem al ze jaar niet gesproken. Jammer? Ja en nee. Mij lijkt het leuk om nog eens bij een glaasje wijn over Big Brother te praten. Maar in de zin van missen: nee.”

John belt niet meer, reageert niet op sms’jes. Hij heeft een extreme focus op nu en straks. Hij kijkt nooit achterom. Terwijl ik graag terugkijk, ik ben wat ik ben door wat er is gebeurd in mijn leven.”

Foto: tv-beelden

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen