Johan Derksen ziet in Wim Kieft goede opvolger

Geplaatst op Fri 11 Aug 2017 om 9:31

Johan Derksen is het niet eens met zijn collega’s Wilfred Genee en René van der Gijp dat het RTL 7-programma Voetbal Inside niet verder zou kunnen zonder hem. Dat vertelt hij in gesprek met het AD. Derksen kondigde eerder aan na het komende seizoen te stoppen met Voetbal Inside, maar lijkt inmiddels een beetje terug te krabbelen. Mocht hij tóch opstappen, dan ziet hij in Wim Kieft een goede opvolger. “Wim Kieft zou prima op mijn plek kunnen. Jammer dat hij bij Ziggo Sport zit.

Kieft zat vroeger wel eens aan tafel bij VI, maar mag dat nu niet meer van Ziggo. Dat is het VI-trio niet van plan. “Doorgaan of niet, bij RTL hoeven ze in elk geval niet bang te zijn dat een van ons naar een andere zender stapt. Niemand wil ons meer, we hebben inmiddels compleet Hilversum beledigd.”

Derksen twijfelt nu aan zijn plan om te stoppen. “Ik vind het lullig om die jongens in de steek te laten.

Na jaren van ruzies kunnen de drie inmiddels goed met elkaar door een deur. “Ook de dood van René’s vriendin heeft veel met onze band gedaan. Het bekvechten is al een tijdlang over. De zenderbaas van RTL 7 heeft in dat opzicht een ontzettend saai jaar achter de rug.”

Het AD-interview met Johan Derksen kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV, Jinek
14 Reacties op “Johan Derksen ziet in Wim Kieft goede opvolger”


 1. critikast

  Je vergist je behoorlijk Johan. Wim Kieft neemt inderdaad net als jij geen blad voor de mond, maar is veel minder ad rem, scherp, grappig en verrassend dan jij. Bovendien val je bijna in slaap als hij lang aan het woord is, want zijn stem is saai en emotieloos, net als zijn hele houding. Ik ben ervan overtuigd dat dit aardige programma als een slappe pudding in elkaar zakt als jij niet meer aan tafel zit Johan !

 2. Sebas

  Kieft terug, Hugo Borst op stoel van Johan. Komt het allemaal wel goed.

 3. TopShow

  Nee hoor ze gaan nog wel even door!
  Interview bij Frank Dane vanochtend op Radio 538 was erg leuk!

  RTL7 wil het, Wilfred en René idem….en Johan eigenlijk ook, zolang hij zich fit voelt en het niet als werk hoeft te zien.
  RTL regelt een chauffeur voor Johan, zodat hij zelf niet meer achter het stuur hoeft. Komt goed!

  Gelukkig zijn ze vanavond weer terug: 20:30 uur RTL7…….Doen!

 4. Ron

  Kieft is zeker een uitstekende analist en zag hem altijd graag bij VI, jammer dat Ziggo hem het niet gunt om daar 1x per maand aan te schuiven. Maar als opvolger van Johan zie ik hem niet, daar heb je andere kwaliteiten voor nodig. Ik blijf Hugo Borst nog steeds de gedroomde opvolger vinden. Maar ik weet niet of je ook een opvolger moet gaan zoeken. Als Johan echt stopt, kunnen ze beter de talkshow in een hele andere vorm gaan gieten. Misschien nog wel met Rene er bij, maar een andere formule proberen. En misschien ook eens van de maandagavond en vrijdagavond afstappen en dan 1x per week gewoon op zondagavond. En als ik er zo over nadenk, misschien is het dan voor Johan wel op te brengen om nog even door te gaan als het 1x per week is. Dan hoeft er niet zoveel te wijzigen aan de formule.

 5. HansrZ

  Johan D is zo’n geldwolf dat hij door te dreigen met te stoppen er een miljoenen aanbod bij RTL hoopt uit te slepen.
  Maar om zoveel geld te geven aan iemand die al jarenlang heel veel van hetzelfde uit den treuren toe herhaalt, van mij mag ie in Grollo zijn hond uitlaten, tijdens de komende VI uitzendingen.

  Dat ie bij hem in bed slaapt is wel erg onsmakelijk, brrrrrrrrrrrrrr

 6. Pak 'm

  Helemaal met Ron eens.

 7. arie

  Johan moet nog ff blijven. Hij is in feite onvervangbaar.

  Kieft hoeft van mij niet. Niet vlot genoeg,niet echt een persoonlijkheid zoals Johan dat wel is, vaak stotterend en zeker niet zo alert.
  Als “bijzitter” kan hij wel.
  Hugo Borst zal een ramp worden, veel te cynisch en altijd met zn gezeik over sparta.
  Zn presentatie bij Nos langs de lijn is ook niet om aan te horen.

 8. Rik

  Peter r de vries de alles kunner zou een geschikte opvolger zijn. Nou ja, mischien niet geschikt, maar 1 ding weet ik zeker. Hij zou het wel doen.

 9. graaier

  Voetbal Inside valt meteen om als Derksen stopt.

 10. Robert

  Kieft is aardige kerel, die is gered door Derksen en consorten, had anders nu in de goot gelegen. Derksen is niet te vervangen. Hoop mensen vinden hem niks, ik wel, ga vanavond zeker weer kijken.

 11. HansrZ

  Nee @Graaier voor mij is nog altijd Rene vd Gijp de grootste animator bij VI. Pas toen Gijp vaste analist bij VI werd zijn de kijkcijfers omhoog gevlogen. Met Genee en Johan en wie er willekeurig bij aanschoof was het zonder Renee een dooie boel!

 12. tsicsaR

  NEE hanszr
  graaier heeft zeke weten gelijk….
  100 porcent !!

 13. Jan

  Nog 51 laden te gaan – dan 5000… johan derksen fanclub

 14. Wim en Ans Timmer

  Een vreselijk onbetrouwbaar persoon,
  is die geldwolf Derksen.Bij elk serieus
  programma was deze allang bij het
  afval gezet.Dat soort volk hoort echt
  niet op het scherm te zien zijn.Maar
  ja dergelijke zaken kunnen alleen
  bij de comm.zender RTL 7

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.