Jochem van Gelder maar net door in De Slimste Mens

Jochem van Gelder verbijsterde zichzelf dinsdagavond door op een haar na door te gaan in De Slimste Mens. Het lukte hem om in drie seconden tijd kandidaat Hannelore Zwitserlood naar huis te spelen. Dat was te zien in de uitzending op NPO 2. Van Gelder doet mee aan De Slimste Mens om zichzelf een beetje in de kijker te spelen bij de omroepbazen, nu hij is ontslagen door SBS 6. Het helpt daarbij wel als hij wat langer dan één aflevering in de etalage staat. Daar is hij nu in geslaagd.

Het scheelde echter niet veel. In het finalespel had Van Gelder nog drie seconden over op de klok en Zwitserlood 26. Dat betekende dat Van Gelder in drie seconden twee goede antwoorden moest geven om Zwitserlood naar huis te spelen.

Op de vraag ‘Wat weet je van de avocado?’ riep hij uit dat het een vrucht is met een grote pit en dat bevatte twee goede antwoorden. “Sorry”, riep hij verbijsterd naar Zwitserlood.

Van Gelder had het absoluut niet meer verwacht. “Dat had ik zeker niet verwacht. Ik zat al in de auto naar huis eigenlijk.

Vanavond wordt Zwitserlood vervangen door NPO Radio 2-nieuwslezer Matijn Nijhuis.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen