Jeugdjournaal vanaf vandaag elke dag om 19.00 uur

Herkenbare aanvangstijden zijn in de wereld van lineaire televisie van cruciaal belang. Ook het NOS Jeugdjournaal heeft er nu één: het programma verhuist vanavond van 18.45 naar 19.00 uur. Dat meldt de omroep. Het Jeugdjournaal, dat voortaan twintig in plaats van tien minuten duurt, wordt op deze manier echt een anker in de vooravond van NPO 3. Maar NPO 3 is wel een televisiezender en dat kijken jongeren toch niet meer? Chef Ronald Bartlema zegt in Het Parool van wel.

Het is onzin dat kinderen geen tv meer kijken, zegt Bartlema. “Dat wordt al heel lang geroepen, en ze zijn inderdaad gek op hun mobieltje, maar uit onderzoek van de NPO blijkt dat de verschuiving naar online in onze doelgroep geleidelijk verloopt.”

We leven nu en daarom programmeer je ook naar nu, aldus de nieuwsbaas. “Over tien jaar zal het misschien de vraag zijn waar het Jeugdjournaal zich bevindt, nu kijkt een groot percentage van de kinderen nog steeds heel regelmatig televisie op de klassieke manier.”

En die tv-kijkende kinderen krijgen nu een volwaardig programma voorgeschoteld. “Het NOS Journaal duurt vijfentwintig minuten, met nieuws uit binnen- en buitenland; dat brengen wij ook. Maar wij willen daarnaast de verhalen uit de belevingswereld van kinderen vertellen en plaatsmaken voor vrolijk nieuws.

Het Parool-artikel ‘Jeugdjournaal dubbel zo lang: ‘Vrolijk nieuws verdient tijd” kunt u lezen op de website van de krant.

Foto: NOS/Rogier Veldman

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen