Jeroen van Inkel vindt Giel en Veronica lastige combi

Ook Jeroen van Inkel heeft het gerucht gehoord dat Giel Beelen na zijn vertrek bij NPO 3FM aan de slag gaat voor Radio Veronica, maar denkt dat het geen eenvoudige combinatie is. Dat heeft de oud-Veronica-ster woensdagavond gezegd in RTL Boulevard. Beelen genoot bij 3FM van veel meer vrijheden dan hij bij Radio Veronica kan krijgen, meent Van Inkel. “Het is een enorme overgang voor iemand die bij de publieke omroep vandaan komt en gewend is aan heel grote vrijheden.”

Radio Veronica is gebonden aan de regels van zijn uitzendvergunning. “Bij Radio Veronica moet je omgaan met een clausule: je mag bijvoorbeeld maar zoveel minuten per dag praten en de muziek die gedraaid wordt moet ouder zijn dan vijf jaar. Dat is best een lastige, als je net zoals Giel bezig wil zijn met nieuwe muziek en nieuwe bandjes.”

Toch uit Van Inkel het niet uitgesloten dat Beelen toch naar Veronica gaat. “Als hij nog aan de slag wil blijven en als hij radio wil blijven maken, is dit wel een serieuze optie. Het hangt er ook vanaf hoe Veronica zich gaat ontwikkelen, want die zender is ook bezig met verjongen. Het zou kunnen dat ze meer nieuwe muziek gaan draaien.”

Van Inkel vindt dat Beelen een roemloze aftocht beleeft bij 3FM. “Ik vind het toch wel behoorlijk schokkend. De man die zo veel betekend heeft voor 3FM en jarenlang garant heeft gestaan voor het succes van de zender wordt nu toch afgeserveerd.

De dj had eigenlijk vorig jaar al moeten opstappen, aldus Van Inkel. “De programmering is veranderd en dat moest ook wel: 3FM zit in een neerwaartse spiraal. Giel is toen uit de ochtend gehaald en dat is misschien het moment dat hij had moeten zeggen: oké, jongens, ik kap er gewoon helemaal mee en ik ga eventjes naar Tibet en dan kom ik daarna op een andere manier ergens anders terug. Maar vaak heb je contracten die eronder liggen en je moet afspraken nakomen. Hij is doorgegaan en nu krijg je dit. Dat is schokkend.”

Hoe zit het eigenlijk met zijn eigen radiocarrière? “Ik heb nog geen nieuwe job. Er zijn wel gesprekken. Ik hoop in januari wel aan de gang te gaan.”

Lees ook:
Giel Beelen vertrekt na twintig jaar bij 3FM (gisteren)
Giel Beelen ook weg bij BNN-VARA (gisteren)
Jurre Bosman: ‘Giel niet weg om kritiek op leiding’ (vandaag)

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen