Jean-Pierre Geelen gelooft excuses RTL 4 niet

Tv-kenner Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant wantrouwt de excuses van RTL 4 voor het Meisje van Nulde-grapje van Gordon. Dat laat hij vandaag weten in de krant. RTL 4 herhaalde vorig weekend een fragment waarin Gordon tegen een net wakkere Gerard Joling grapt dat hij op het Meisje van Nulde lijkt. De entertainer doelde op de reconstructie die ooit van haar hoofd was gemaakt, maar wist niet dat er echt daadwerkelijk een meisje aan deze reconstructie gelinkt werd.

De vader van dit meisje, Rowena Rikkers, deed vorig jaar zijn beklag bij de zender toen Gordons grap voor het eerst op tv te zien was. RTL 4 beloofde het fragment te verwijderen, maar die kwam afgelopen weekend toch weer voorbij in een promo.

RTL 4 bood opnieuw excuses aan, maar Geelen wantrouwt dat. “RTL (van die wurgcontracten in de tranenmelkerij) en Gordon (van die deelnemer aan Holland’s Got Talent van Aziatische afkomst, aan wie hij lachend vroeg: ‘Welk nummer ga je zingen? Nummertje 39 met rijst?’) boden excuses aan, maar dat moet voor de bühne zijn geweest.”

Hoe anders valt te verklaren dat de foute opmerking ooit de montagetafel passeerde en tot in derde instantie kon worden uitgezonden als opwarmertje?

Overigens snapt Geelen Gordon wel. “Toegegeven: wie wakker wordt naast zanger Gerard Joling, moet even slikken.”

De column van Jean-Pierre Geelen kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: VARA/De Wereld Draait Door

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen