Jean-Pierre Geelen gelooft excuses RTL 4 niet

Geplaatst op Sat 12 Aug 2017 om 11:15

Tv-kenner Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant wantrouwt de excuses van RTL 4 voor het Meisje van Nulde-grapje van Gordon. Dat laat hij vandaag weten in de krant. RTL 4 herhaalde vorig weekend een fragment waarin Gordon tegen een net wakkere Gerard Joling grapt dat hij op het Meisje van Nulde lijkt. De entertainer doelde op de reconstructie die ooit van haar hoofd was gemaakt, maar wist niet dat er echt daadwerkelijk een meisje aan deze reconstructie gelinkt werd.

De vader van dit meisje, Rowena Rikkers, deed vorig jaar zijn beklag bij de zender toen Gordons grap voor het eerst op tv te zien was. RTL 4 beloofde het fragment te verwijderen, maar die kwam afgelopen weekend toch weer voorbij in een promo.

RTL 4 bood opnieuw excuses aan, maar Geelen wantrouwt dat. “RTL (van die wurgcontracten in de tranenmelkerij) en Gordon (van die deelnemer aan Holland’s Got Talent van Aziatische afkomst, aan wie hij lachend vroeg: ‘Welk nummer ga je zingen? Nummertje 39 met rijst?’) boden excuses aan, maar dat moet voor de bühne zijn geweest.”

Hoe anders valt te verklaren dat de foute opmerking ooit de montagetafel passeerde en tot in derde instantie kon worden uitgezonden als opwarmertje?

Overigens snapt Geelen Gordon wel. “Toegegeven: wie wakker wordt naast zanger Gerard Joling, moet even slikken.”

De column van Jean-Pierre Geelen kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: VARA/De Wereld Draait Door
16 Reacties op “Jean-Pierre Geelen gelooft excuses RTL 4 niet”


 1. tsicsaR

  Wie wakker word naast Gerard moet slikken /????
  wat is fdat voor homo proppenganda???

 2. Koen

  Wat een gezeur, Gordon bedoelde het niet verkeerd, maar het is wel verkeerd. Dat RTL dat fragment weer in de promo zet is RTL zijn fout. Gordon, die zijn excuses 2 jaar geleden ook al heeft aangeboden, moet nu weer zijn excuses maken. Vervelend voor Gordon, maar al helemaal voor de vader en andere nabestaanden.

 3. Pierre Karter

  Wakker worden naast een bejaarde met een strakke botoxkop is altijd schrikken natuurlijk.

 4. Vrede

  Dat is nou eenmaal de humor van Gordon. Iedereen maakt weleens een grof grapje of een racistisch grapje of iets anders.
  Dat betekent niet gelijk dat iemand een moord leuk goedkeurt of een racist is.

  Ik was meer verbaasd over Gordon die aangaf niet te weten hoe de zaak was afgelopen,beetje apart dat die zulke dingen niet weet.

 5. David

  Jean Pierre, hou toch op man. Saai verhaal…

 6. Grumpy

  Zowel Galjaard als Gordon malen er werkelijk totaal niet om. Het gaat de boys maar om één ding: aandacht, aandacht, aandacht.

 7. Ad

  Geelen gelooft dit niet. Nee die gelooft niks als het geen VARA, VPRO of Volkskrant is. Maandag weer zijn hoofdartikel in de VK over ‘zijn’ Zomergasten. Geniet met de rest van de gordel.

 8. robb

  RTL gaat het nog wel een keer herhalen dan kunnen we zien of het er nu uitgeknipt is,

 9. Niek

  Was hij niet gestopt?

 10. tsicsaR

  Wie nemt zijn kind nou Jean peree???? ? ?

 11. Linkse Griezel

  Daar heb je die linkse griezel ook weer!

  Eerst een lijntje gesnoven voor hij aan tafel ging, als ik de foto zo zie!

 12. Loek

  Zat natuurlijk geen opzet achter. Niemand bij RTL zit te wachten op zo’n rel.
  Pure onachtzaamheid, vakantie-onderbezetting etc…oude promo was gewoon nog opgeslagen en per abuis is de verkeerde uitgezonden. That’s it. Geen excuus maar zo is het gegaan.

 13. Local Hero

  Waarvan akte. Één mening van de miljarden mensen op de aardkloot. Nieuwswaarde?

 14. dr phil

  ik geloof al jaren die k.u.t. krant niet meer de volkskrant geloof ik oh nee weer die nasi krant moet zo anders word het niet vrij gegeven

 15. Oost Juni

  “De entertainer doelde op de reconstructie die ooit van haar hoofd was gemaakt, maar wist niet dat er echt daadwerkelijk een meisje aan deze reconstructie gelinkt werd.”

  Als er ergens een reconstructie van gemaakt wordt, dan is dat toch áltijd gebaseerd op iets? Anders hoef je toch geen reconstructie te maken?

  JEZUS ! Hoe dom kun je zijn?????????????

 16. Joost

  De grootste stumper van alle kranten bij elkaar: JP Geelen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.