Jaïr vindt vergelijking met roze plopkappen stompzinnig

Jaïr Ferwerda vindt het raar als zijn reportages in Jinek worden vergeleken met die van bijvoorbeeld GeenStijl of PowNews. Dat vertelt hij in de VARAgids. Jan Roos liet eerder weten dat hij vindt dat Ferwerda hem na-aapt. Sommige mensen zijn het daarmee eens, maar Ferwerda zelf vindt die vergelijking met de roze plopkappen mank gaan. “Op sociale media word ik soms met ze vergeleken, ontzettend stompzinnig. Zie wat ik doe. Ik was daar al toen Geenstijl nog niet eens bestond.

Ferwerda kan weinig met de copycat-beschuldigingen. “Ik ben niet degene die me daar zelf tegen moet gaan verdedigen. Zij doen hun ding, ik dat van mij.

Op zijn twintigste begon hij al op de politieke afdeling van Barend en Van Dorp. “Frits en Henk, daar heb ik die enorme drive van geleerd. Ik heb dat ook een beetje, echt de beuk erin gooien.

Later had Ferwerda nog een politiek programma van een halfuur op Het Gesprek. Hierin ging hij met een camera op pad in de Haagse wandelgangen. “Op een luchtige, vrolijke manier. Anders dan Den Haag Vandaag.

Wil hij niet weer zoiets? “Dat deed ik heel graag. Alleen keek er geen hond naar Het Gesprek, ik zou het leuk vinden om dat op een serieuze plek te maken.

Ik sta klaar met mijn microfoon en camera. Maar ik ben heel erg blij met mijn plek bij Jinek. Nu maar hopen dat de formatie nog even duurt zodat we goed de zomer doorkomen”, besluit hij in de gids (via Blendle).

Foto: Studio Kastermans/KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen