Jaïr Ferwerda nauwelijks thuis door rubriek in Jinek

Jaïr Ferwerda ziet zijn vrouw en dochters van 2 en 6 nauwelijks door zijn dagelijkse rubriek in de talkshow van Eva Jinek. Dat vertelt de politiek verslaggever vandaag in het AD. Ferwerda leeft momenteel voor zijn paar minuten tv per avond. “Nou, zo’n dag is best intensief, hoor. Je bent ’s morgen vroeg bezig met ideeën bedenken en heel veel bellen. En het draaien gaat ook niet vanzelf. Je begeven in politiek Den Haag betekent ook veel wachten en sleuren. Je kunt weinig plannen.

En dan ben je nog zo’n vier uur bezig met monteren, meent Ferwerda. “Heel soms is een item pas af als Jinek al begonnen is. Gelukkig schiet ik niet snel in de stress. Ik krijg er juist enorm veel energie en een kick van. Maar mijn gezin? Ik zie die schatten wat minder nu.

Nu gaat het werk even voor. “Ik leef in het nu en focus me helemaal op Jinek. Het zou zo geweldig zijn als het nieuwe kabinet voor september op het bordes staat, maar ik vrees het ergste.”

Ferwerda draait al twee decennia mee, maar veel mensen zien hem nu als ‘rising star’. “Je ziet me nu dagelijks op het hoofdpodium, op NPO 1. Ik val meer op en dat merk ik ook op straat. ‘Hey, daar heb je die jongen van Jinek!’ Dus dat rising star snap ik best. Maar ik loop al redelijk lang rond in die tv-wereld…

Tot slot laat Ferwerda weten dat hij hoopt om ooit weer een eigen programma over politiek te krijgen.

Het AD-interview met Jaïr Ferwerda kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV/Studio Kastermans

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen