Ivo Niehe komt anderhalf uur te vroeg bij Radio 1

Ivo Niehe is ongevraagd anderhalf uur te vroeg gekomen bij het NPO Radio 1-programma Kunststof, waarin hij een uur lang te gast was om te praten over zijn nieuwe theatershow Drs. Down. Dat vertelde de presentator zelf in de uitzending. Niehe zou tussen 19 en 18 uur op zender komen, maar had kennelijk om 17.30 uur al zin. “Vandaag heeft me heel erg gelukkig gemaakt dat ik hier anderhalf uur te vroeg was en de verbazing zag op het gezicht van degene die hier opendeed.

De portier schrok zich dood van de te vroege Niehe. “Ik vroeg: ‘Wordt hiervandaan Kunststof uitgezonden?’ Hij riep aarzelend: ‘Ja.’ Toen zei ik: ‘Nou, dat is fijn.’ Toen zei hij: ‘Maar je bent anderhalf uur te vroeg.’ Toen ben ik weer weggegaan.”

De presentator maakte direct rechtsomkeert na die opmerking. “Dat maakte me heel erg gelukkig, want die anderhalf uur heb ik ontzettend lekker kunnen benutten om in een zonnetje de krant te lezen en na te denken over de vragen die ik niet wil beantwoorden en over de vragen waarvan ik hoop dat ik ze gesteld krijg.”

Hij mijmerde tijdens die anderhalf uur over het komende interview, omdat Niehe niet houdt van het geven van interviews. “Nul. Ik heb me jarenlang ook stil kunnen houden. De enige serie interviews die ik heb gedaan was om mijn theatershow te promoten. Het idiote van het bestel is dat je ergens opdraaft omdat je iets te verkopen hebt.”

Ik ben helemaal geen liefhebber van persoonlijke aandacht. Dat vind je misschien paradoxaal, gezien het beeld dat er van mij bestaat. Aandacht voor waar ik over denk of hoe ik in elkaar zit – dat fluctueert sowieso – zit ik niet op te wachten.”

Momenteel is hij veel in de media vanwege zijn theaterstuk Drs. Down. “Ik ben nog nooit zo veel in de pers geweest als nu.”

Foto: Avrotros

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen