Idols-Nina stopt: ‘Gaat niet om mij, maar om God’

Idols-winnares Nina den Hartog stapt uit de spotlights. Ze kiest voor God. Dat vertelt ze in gesprek met het AD. De 19-jarige zangeres, bekend van Bodies in the Sun, heeft geen platencontract meer en zamelt nu geld in om naar bijbelschool te gaan. “Vanaf nu gaat het geen moment meer om mij, maar om God“, zegt ze. “Ik wil niet dat mensen tegen me opkijken. In de kerk is het enige verschil met de toeschouwers dat ik de microfoon vasthoud. Het gaat niet om mij, maar om samen God groot maken.

Den Hartog lijkt helemaal gebrainwasht. Het bijbelschooltje waar ze naar toe wil wordt niet gefinancierd door de overheid en daarom geeft ze op 1 september een benefietconcert in de Bergambachtse Ontmoetingskerk.

Over Idols wil ze het niet meer hebben. “Ik heb die periode echt achter me gelaten. Ik schaam me er niet voor, maar ik wil niet dat mensen me beoordelen op mijn Idols-avontuur.

Heeft ze spijt? “Ik ben heel blij dat ik heb gewonnen en dat was ook mijn wens, maar ik wilde het niet de rest van mijn leven doen. Als ik dat van tevoren had geweten, had ik geen auditie gedaan.”

Ze wil van pop niets meer weten. “Ik focus me helemaal op de christelijke hoek.”

Lees ook: Runner-up Idols vindt uitspraken Nina ‘heel heftig’ (december)

Foto: RTL/William Rutten

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen