‘Hoezo omarmt links Nederland ineens Rox Hazes?’

Geplaatst op Mon 28 Aug 2017 om 9:00

EenVandaag-presentator Lammert de Bruin vraagt zich af waarom Roxeanne Hazes ineens zo geknuffeld wordt door de linkse media. Dat laat hij weten in een bericht op Twitter. Hazes is niet alleen tot ieders verassing gekozen tot dé nieuwe huisband van De Wereld Draait Door, maar ook sierde ze afgelopen weekend de cover van het Volkskrant Magazine. “Eerst DWDD, nu de Volkskrant. Hoezo omarmt links Nederland ineens Roxeanne Hazes? Heb ik iets gemist? 🌚“, zegt De Bruin.

De tweet van De Bruin valt niet in goede aarde bij collega’s. “Toch treurig dat mensen vaak zo schrikken als iets of iemand buiten hun vertrouwde kaders treedt“, bitcht Georgina Verbaan.

Scenarioschrijver Frank Houtappels begrijpt de opmerking ook niet zo: “Roxeanne Hazes is toch ook heel fijn bezig. Ik omarm gewoon vrolijk mee hoor, over links links en rechts.”

Judith Osborn vindt De Bruin een zeur. “Tapt DWDD eens uit ander vaatje is het weer niet goed. Team Roxeanne Hazes.

Spotify Nederland-baas Wilbert Mutsaers denkt dat De Bruin haar veelgeprezen nieuwe muziek kennelijk nog niet gehoord heeft. “Ja, je hebt haar muziek/album gemist! ;)

Sterjournaliste Antoinnette Scheulderman: “Haar broer was een paar jaar geleden al het grote interview, hoor. Als je iemand interviewt, ‘omarm’ je diegene overigens niet meteen.

Overigens vertelt Hazes zelf in het Volkskrant Magazine-interview dat ze het idee heeft dat ze sinds ze bij Top Notch zit ‘ineens’ serieus wordt genomen. “Ik heb tien jaar het repertoire van mijn vader gezongen. Ik was dat Tros-meisje, maar hoe ik me profileerde, op Instagram bijvoorbeeld, dat kon eigenlijk niet als je een Tros-meisje bent.

Mijn fans waren heel jong of heel oud, alles daartussenin vond me niet cool. Ik leerde Kees de Koning, baas van Top Notch, kennen. Ik had al een paar liedjes en vroeg of hij er eens naar wilde luisteren. ‘Dit genre kent Nederland nog niet’, zei hij. Zo is het gekomen.”

De Bruin heeft nog geen excuses aangeboden voor zijn twitterbericht.

Foto: Avrotros, Nico Kroon
16 Reacties op “‘Hoezo omarmt links Nederland ineens Rox Hazes?’”


 1. DT

  Ja, laten we er weer nonsens als links/rechts bij halen.

  Gaaaaaaaaaaaaaaap!

 2. Bas

  Hou eens op met de hokjes links/rechts. En wie is Lammert nu eigenlijk? Staat (te) graag in de belangstelling

 3. KIP

  Omdat het big A. van de kinderboerderij het geschreven heeft. Rox is een mooi meisje, maar kan niet zingen. HHZH was het alleen parlando en op een ,niet zuivere, toonhoogte.

 4. jan

  @Lammert – Lees eens een keer iets over het onderwerp, voordat je er over blaat op social. En stream de muziek eens. Interview staat ook op Blendle trouwens

 5. Vincent

  Toch snap ik Lammert wel, niet om links/rechts (sowieso een non-discussie) maar wel over het mediabombardementbrond dit meisje. Ineens is ze overal, Topsong op Radio 2 (waar de luisteraars het overigens luidkeels niet trekken), huisband DWDD, grote interviews in alle kranten (ook ‘rechts’, als ik het AD maar even in die hoek schuif) etc. Het is ineens alsof we haar moeten omarmen met zijn allen. Maar zo hard gaat het nog niet, haar concertreeks is nog niet uitverkocht (zelfs de kleine zaal van de Melkweg niet) dus er zijn nog wel war zieltjes te winnen. Wat haar pas écht stoer zou maken is als ze niet meer mee zou doen met Holland Zingt Hazes. Dan is ze definitief geen ‘Tros-meisje’ (ik vond haar meer een SBS-meisje) meer.

 6. PA-V-H

  Heel mooi artikel in de Volkskrant.

  Niets links aan en hoe klinkt zingen in het links?

 7. Jeroen

  Natuurlijk is ze overal: er komt een nieuw album, ze heeft twee succesvolle singles. Er zijn hoge verwachtingen van haar. Ik gun het haar van harte net zoals ik het haar broer gun.

  Alsof Penoza niet flink in de media is geweest afgelopen week.

 8. Wolter

  Waarom zou De Bruin excuses aanbieden voor zijn twitterbericht? Hij heeft toch ook recht op zijn eigen mening? Alleen mietjes bieden excuses aan!

 9. Henk

  Die vraag is terecht, kennelijk denkt men zo de mensen rustig te houden met “volkse” muziek. Maar de arbeider is niet meer die van vroeger en heeft ook geen touwtje door de brievenbus (nooit gehad ook).

 10. robb

  Roel van Velzen is die ook links en al de ander die geweest zijn die ook links ze hadden geen bordje voor hun hooft links of rechts ,ik begin het toch wel zielig te vinden voor rechtse mensen ,ik zou zeggen doe er wat aan AVROTROS laat die zich meer richten op het rechtse geluid ,KRONCRV hebben al Jinek ,maak WNL groter ,dat links recht zit tussen de oren ik zie bij Pauw en Jinek gasten van beide kampen en DWDD doet niet meer aan politiek ,bij wnl elke morgen en op zondag morgen en elke dag een vandaag rechts geluid genoeg zou ik zeggen

 11. Piet

  Mij interesse in meisje Hazes is werkelijk NIHIL! Die misselijke meid van Verbaan mogen ze van mij WEL overal MUTEN!

 12. Luuk

  Links maar ook liberaal Nederland stel ik voor om te emigreren naar hun favoriete land SA. Het land waar zij geen kritiek op durven te geven, de gutmensch.

 13. Mediaprak

  Er is geen Links en Rechts, maar Slinks en Slechts (v Kooten en de Bie). Leuk toch als haar album goed ontvangen wordt? En als huisbrand optreden bij DWDD? Extra stimulans om ingeslagen weg in te gaan. Als dochter/zoon is t zowiezo al extra moeilijk om een eigen sound te ontwikkelen.

 14. Actries van Houten

  Roxeanne Hazes is ineens overal, dat is wel waar en daar heeft Lammert een punt. Maar of dat nou links of rechts is? Dat vind ik dan weer onzin. Feit is dat Rox duidelijk een stukje marketinggebeuren over zich heen heeft gekregen bij Top Notch.

  De Lana Del Rey van de Lage Landen, werd ze ergens genoemd. Moet je ook maar net willen…

 15. Gazt

  Nou ik heb de twee ‘hitjes’ gehoord. Dat ze dit draaien op NPO Radio2 joh, wat een gedocht. dat gehele accent is verschrikkelijk.
  Misschien dat het in het Engels nog ergens naar klinkt, maar dit klinkt zo plat als een pannenkoek. En dat heeft geen moer met links cq rechts te maken, het klinkt gewoon slecht en daardoor is het ook de media aandacht niet waard.

 16. lala

  @Luuk, helemaal met je eens.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.