‘Hoezo omarmt links Nederland ineens Rox Hazes?’

EenVandaag-presentator Lammert de Bruin vraagt zich af waarom Roxeanne Hazes ineens zo geknuffeld wordt door de linkse media. Dat laat hij weten in een bericht op Twitter. Hazes is niet alleen tot ieders verassing gekozen tot dé nieuwe huisband van De Wereld Draait Door, maar ook sierde ze afgelopen weekend de cover van het Volkskrant Magazine. “Eerst DWDD, nu de Volkskrant. Hoezo omarmt links Nederland ineens Roxeanne Hazes? Heb ik iets gemist? 🌚“, zegt De Bruin.

De tweet van De Bruin valt niet in goede aarde bij collega’s. “Toch treurig dat mensen vaak zo schrikken als iets of iemand buiten hun vertrouwde kaders treedt“, bitcht Georgina Verbaan.

Scenarioschrijver Frank Houtappels begrijpt de opmerking ook niet zo: “Roxeanne Hazes is toch ook heel fijn bezig. Ik omarm gewoon vrolijk mee hoor, over links links en rechts.”

Judith Osborn vindt De Bruin een zeur. “Tapt DWDD eens uit ander vaatje is het weer niet goed. Team Roxeanne Hazes.

Spotify Nederland-baas Wilbert Mutsaers denkt dat De Bruin haar veelgeprezen nieuwe muziek kennelijk nog niet gehoord heeft. “Ja, je hebt haar muziek/album gemist! ;)

Sterjournaliste Antoinnette Scheulderman: “Haar broer was een paar jaar geleden al het grote interview, hoor. Als je iemand interviewt, ‘omarm’ je diegene overigens niet meteen.

Overigens vertelt Hazes zelf in het Volkskrant Magazine-interview dat ze het idee heeft dat ze sinds ze bij Top Notch zit ‘ineens’ serieus wordt genomen. “Ik heb tien jaar het repertoire van mijn vader gezongen. Ik was dat Tros-meisje, maar hoe ik me profileerde, op Instagram bijvoorbeeld, dat kon eigenlijk niet als je een Tros-meisje bent.

Mijn fans waren heel jong of heel oud, alles daartussenin vond me niet cool. Ik leerde Kees de Koning, baas van Top Notch, kennen. Ik had al een paar liedjes en vroeg of hij er eens naar wilde luisteren. ‘Dit genre kent Nederland nog niet’, zei hij. Zo is het gekomen.”

De Bruin heeft nog geen excuses aangeboden voor zijn twitterbericht.

Foto: Avrotros, Nico Kroon

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen