Herman Hofman hoopt ooit de ochtendshow te krijgen

3FM-dj Herman Hofman hoopt ooit door te stromen naar de ochtendshow, voor radiomakers het meest prestigieuze uitzendtijdslot. Dat geeft hij aan in de Viva. Momenteel maakt Hofman weekendradio. Hij is op zaterdag en zondag van 9.00 tot 12.00 uur op zender. Ooit gaf hij aan dat ochtendradio maken het mooiste vindt wat er is. “Ik had het toen wel over de vroege ochtend, van zes tot negen uur. Dan worden mensen met jou wakker en bepaal jij voor een deel hun dag.”

Er is nog die belofte, aldus Hofman. “Het kan een rotdag worden, of een leuke, of een spannende… Die vroege ochtend heb ik in het weekend ook gehad, maar nu zit ik tussen negen en twaalf.”

Nu is Hofman niet te horen op prime time. Er is dus nog veel te wensen. Wat is zijn ambitie? “Ik wil graag net zo goed worden als Timur Perlin. Hij zit nu lekker in de nacht op Radio 2, waar hij een beetje onder de radar opereert, zijn eigen ding kan doen. Doet ie slim.”

Hij is een meester in natuurlijk radio maken en sfeer scheppen met zo min mogelijk woorden. En hij kan iets negatiefs zeggen, terwijl dat nog steeds aardig klinkt. Ik hoop dat ik ooit bij zijn niveau in de buurt mag komen.”

En wat voor show wil hij dan maken? “De ochtendshow. Zeker weten.”

Mocht dat bij Avrotros niet lukken, dan kan hij altijd nog bij de EO terecht. “Ik ga bijna elke zondag naar de kerk. En ik lees de bijbel. Mijn geloof in God is mijn kader, zoals ik in het leven wil staan.

Het Viva-interview met Herman Hofman kunt u lezen via Blendle.

Foto: Nico Kroon/Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen