Henk Poort dit jaar oudste kandidaat Robinson

Henk Poort is dit seizoen met zijn 61 jaar de oudste kandidaat van het RTL 5-programma Expeditie Robinson. Zijn deelname werd woensdagavond bekendgemaakt in RTL Boulevard. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Poort is overigens lang niet de oudste deelnemer van het programma ooit. Dat is nog altijd Bartho Braat, bekend van Goede Tijden Slechte Tijden. Hij was 65 jaar toen hij vorig jaar meedeed aan het zeventiende seizoen. Poort zit nu in het achttiende seizoen.

Poort liet in de showrubriek weten dat hij goed voorbereid de strijd aanging: “Ik train twee keer per week en we zijn een plan gaan opzetten van: wat is belangrijk, hoe moet de conditie zijn en wat zijn punten waar we op moeten letten? Zwemmen was bijvoorbeeld erg belangrijk, want er is veel water daar.

De opnames waren voor zijn familie even wennen. “Mijn kinderen hebben me ontzettend gemist. Dat vond ik wel lekker om te horen, natuurlijk.

De andere bekende kandidaten die tot nu toe zijn bekendgemaakt zijn: Marieke Elsinga, Roeland Fernhout, Anouk Hoogendijk, Niels Gomperts, Nicole Buch, Carolina Dijkhuizen, Danny Froger, Soundos El Ahmadi, Shelly Sterk, Brace en Kaj Gorgels.

Gomperts en Gorgels zijn tot nu toe de jongste kandidaten. Zij zijn 26.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen