Heel Holland Bakt-ster Martine Bijl was zwaar depressief

Martine Bijl, tot vorig jaar hét gezicht van NPO 1-hit Heel Holland Bakt, verlaat vandaag het Ziekenhuis Tergooi in Blaricum waar ze is behandeld aan een zware depressie. Dat meldt zegsman Maarten van Nispen vandaag aan het AD naar aanleiding van berichtgeving in weekblad Privé. Bijl werd in 2015, tijdens de uitzendperiode van Heel Holland Bakt 3, getroffen door een hersenbloeding. Heel even leek het erop dat Bijl dit jaar weer terug zou keren in de bakshow.

Bijl is dit jaar echter niet van de partij. André van Duin neemt het net als vorig jaar van haar over. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal gaat het namelijk niet helemaal goed met Bijl.

De presentatrice was volgens Privé zwaar depressief. “Dacht heel Nederland dat Martine Bijl (69) stilletjes werkt aan haar herstel en dat het, twee jaar na haar zware hersenbloeding, stukken beter met haar ging, de waarheid is helaas een stuk minder rooskleurig“, aldus het blad.

Ze is nu behandeld in hetzelfde ziekenhuis als waar Rachel Hazes wekenlang werd verpleegd. Dat Bijl zwaar depressief is, is volgens Privé niet vreemd. “Het is een vaker voorkomend verschijnsel na zo’n zware medische tegenslag.

De impact van de klap van toen lijkt nu pas ten volle duidelijk te zijn geworden, schrijft Privé. “Terwijl het lichamelijk weer goed gaat, komt alles wat er de afgelopen jaren is gebeurd, nu keihard binnen.”

Van Nispen laat weten in het AD: “Het ging goed met de revalidatie. Ze was goed aan het trainen toen ze zich depressief begon te voelen. Nu de medicatie daarvoor aanslaat, kan ze de draad weer thuis oppakken.

Het grote artikel ‘Enorme terugslag voor Martine Bijl’ kunt u lezen in de Privé (via Blendle).

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen