Heel Holland Bakt-ster Martine Bijl was zwaar depressief

Geplaatst op Wed 09 Aug 2017 om 14:06

Martine Bijl, tot vorig jaar hét gezicht van NPO 1-hit Heel Holland Bakt, verlaat vandaag het Ziekenhuis Tergooi in Blaricum waar ze is behandeld aan een zware depressie. Dat meldt zegsman Maarten van Nispen vandaag aan het AD naar aanleiding van berichtgeving in weekblad Privé. Bijl werd in 2015, tijdens de uitzendperiode van Heel Holland Bakt 3, getroffen door een hersenbloeding. Heel even leek het erop dat Bijl dit jaar weer terug zou keren in de bakshow.

Bijl is dit jaar echter niet van de partij. André van Duin neemt het net als vorig jaar van haar over. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal gaat het namelijk niet helemaal goed met Bijl.

De presentatrice was volgens Privé zwaar depressief. “Dacht heel Nederland dat Martine Bijl (69) stilletjes werkt aan haar herstel en dat het, twee jaar na haar zware hersenbloeding, stukken beter met haar ging, de waarheid is helaas een stuk minder rooskleurig“, aldus het blad.

Ze is nu behandeld in hetzelfde ziekenhuis als waar Rachel Hazes wekenlang werd verpleegd. Dat Bijl zwaar depressief is, is volgens Privé niet vreemd. “Het is een vaker voorkomend verschijnsel na zo’n zware medische tegenslag.

De impact van de klap van toen lijkt nu pas ten volle duidelijk te zijn geworden, schrijft Privé. “Terwijl het lichamelijk weer goed gaat, komt alles wat er de afgelopen jaren is gebeurd, nu keihard binnen.”

Van Nispen laat weten in het AD: “Het ging goed met de revalidatie. Ze was goed aan het trainen toen ze zich depressief begon te voelen. Nu de medicatie daarvoor aanslaat, kan ze de draad weer thuis oppakken.

Het grote artikel ‘Enorme terugslag voor Martine Bijl’ kunt u lezen in de Privé (via Blendle).

Foto: Omroep MAX
18 Reacties op “Heel Holland Bakt-ster Martine Bijl was zwaar depressief”


 1. graaier

  Een depressie zou je alleen maar verwachten als ze zou hebben meegedaan aan zo’n debiele RTL show.

 2. Dennis

  Wat een achterlijke, ondoordachte reactie…

 3. graaier

  @Dennis

  De RTL shows zijn toppie wou je zeggen?

 4. Gonzo

  En u heeft gewonnen de onvolprezen BB kleurentelevisie stoel.

 5. SBSLover

  De schrijver van dit artikel moet zich kapot gaan schamen.

 6. Lisa

  Herkenbaar. Ook mn vader kreeg depressie.. na zware cva. Je koppie werkt anders dan. Klote voor haar. Leuke vrouw. Talent voor alles.

 7. Daniel

  Mooie reactie Lisa, ik ben het helemaal met je eens. Graaier bedoeld het goed , maar is zo dom, helaas voor hem en zijn familie.

 8. Anonymous

  @ Daniel

  BedoelT.
  Over “dom” gesproken.

 9. Janet

  @ Graaier: door mensen zoals jij zal het nooit goed komen met deze wereld.

 10. quasimodo

  Dat is het allang niet meer met alle sneue mensen op deze wereld

 11. Sander

  Medicatie?!? Is daar medicatie voor nodig? Moet niet gekker worden. Mensen volstoppen met dure tabletten om depressie tegen te gaan.

 12. Peter

  Dit kan ook met Tom mulder zo gegaan zijn. Het is niet zomaar iets. Het besef er na dat je dood had kunnen zijn dat kan er behoorlijk in hakken. Volledig herstel, ook Tom ging er voor. Nu dertien na dato is Tom heel blij wat hij nog kan. En hij heeft een redelijke kwaliteit van leven. Martine is volgens de pers volledig herstelt.

 13. Meurs@me.com

  lieve vakvrouw die martine, zielig voor haar,dat meen ik!

 14. KIP

  @Sander

  Helaas wel. Je wilt niet weten hoe het zou aflopen als ze niet meer gebruiken.

 15. Kim

  @Janet Dat jij denkt dat het ooit wel goed komt is heel dom.

 16. Schaam

  Kinderen, hou nou eens op elkaar voor ‘dom’ uit te maken! Ga wat beters met je leven doen!

 17. Jometdebanjo

  @Graaier :
  Wat een domme reactie. Het programma is niet van RTL !!!

 18. Harry Manshanden

  Ik ben oprecht blij dat het beter met haar gaat…zo’n mooie vrouw…in vele opzichten…het valt niet mee om ouder te worden…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.