Gijp wil Peter R. de Vries niet op tv als voetbalanalist

René van der Gijp vindt het geen goede ontwikkeling dat Peter R. de Vries nu ook al op televisie komt als voetbalanalist. Dat gaf hij vrijdagavond aan in Voetbal Inside. Ondanks de Peter R.-moeheid in Nederland, sleept de misdaadjournalist het ene na het andere televisie-optreden binnen. Zijn nieuwste klus is over voetbal babbelen bij Veronica en dat gaat Van der Gijp een stap te ver. “Peter moet ook een keer tegen zichzelf in bescherming genomen worden natuurlijk“, zegt de RTL 7-ster.

De Vries voelt zelf niet aan dat het iets too much is, aldus Van der Gijp. “Het zou wel handig zijn als hij mensen in zijn omgeving heeft die zeggen: ‘Doe dat nou niet, sla eens wat af.’”

Van der Gijp vindt De Vries helemaal niet geschikt als voetbalanalist. “Wij hebben het hier ook geprobeerd hoor met mensen die niet uit de voetballerij komen, maar daar zijn we snel mee gestopt.”

Johan Derksen: “Ik moet wel zeggen: je kunt haast geen zender vinden ’s avonds waar Peter niet in beeld is. Waar hij het ook over heeft, hij blijft wel altijd overeind.”

Van der Gijp: “Hij blijft wel overeind, maar ik vind het wel altijd het mooiste als hij het over zijn eigen vakgebied heeft. Dan vind ik hem echt sterk. Dan heeft hij echt knowhow, maar over voetbal… Kom op, man.”

Lees ook:  Kritiek op Peter R. de Vries als voetbalanalist op tv (deze week)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen