Gerard Timmer: ‘Uitspraken Paul Römer ondoordacht’

BNN-VARA-directeur Gerard Timmer vindt de uitspraken van NTR-directeur Paul Römer over een reclamevrije NPO ‘gratuit en ondoordacht’. Dat zegt hij vandaag in de Volkskrant. Römer pleitte dit weekend in De Telegraaf voor een reclamevrije NPO, terwijl de politiek niet bereid lijkt om dat op te vangen met 200 miljoen euro extra budget. Timmer: “Als baas van het Sinterklaasjournaal gaat de directeur van de NTR de dingen blijkbaar toch wat zwart-wit zien. De werkelijkheid is weerbarstiger.

Als de NPO reclamevrij wordt, worden de kijkcijfers minder leidend en worden de publieke zenders onderscheidender, denkt Römer. “Maar het kan alleen worden gerealiseerd indien de politiek tot volledige en duurzame compensatie over wil gaan. Niet ten dele. Dat schaadt de functie van de publieke omroep“, zegt Timmer.

De NPO sluit zich in een reactie aan bij Timmer. Een reclamevrije NPO is een prima idee, maar dan moet Den Haag de wegvallende reclame-inkomsten wel volledig compenseren, zegt een woordvoerder.

De Ster benadrukt dat afschaffen van reclame een politiek besluit is. “Daar houden we ons verre van“, zegt directeur Frank Volmer. “Ik herken me overigens niet in het beeld dat de publieke omroep programma’s als Boer zoekt vrouw maakt om maar zoveel mogelijk reclameinkomsten te generen.”

Het Volkskrant-artikel ‘Tv-baas bepleit publieke omroep zonder reclame’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Paul Römer pleit voor afschaffing STER en Radio 2 (zaterdag)
D66 wil niet dat Boer Zoekt Vrouw stopt (vanochtend)

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen