Frank van der Lende heeft schijt aan NPO-baasjes

Frank van der Lende heeft het stoppen van zijn middagshow op 3FM vroegtijdig bekendgemaakt om de baasjes bij de NPO te sarren. Dat zei de BNN-VARA-ster dinsdag in zijn radioprogramma. Al sinds hij De Coen & Sander Show twee jaar geleden opvolgde, krijgt Van der Lende een hoop drek over zich heen, omdat veel luisteraars zijn radioshow niet pruimen. Nu geeft 3FM daar gehoor aan: hij wordt van drive time afgehaald. Maar dat wilde de zender eigenlijk nog even geheimhouden.

Hoewel 3FM het liefst had gewacht tot de nieuwe programmering van de zender helemaal rond is, bracht Van der Lende het nieuws dinsdag al naar buiten. “Ik mag het nog niet uitspreken, maar ik moet het wel een keer doen. Ik doe dat het liefst als eerste naar iedereen die naar dit programma luistert. Het is misschien ook wel een beetje schijt naar alle baasjes die zeggen dat ik ermee moet wachten.”

Van der Lende’s programma stopt per 1 september. “Ik vind het echt heel kut, omdat ik iets heel moois heb opgebouwd hier. Ik wilde graag verder bouwen. De afgelopen twee jaar waren fantastisch en ik was het liefst nog honderd jaar doorgegaan, maar er is anders besloten.”

Hij blijft wel bij 3FM. “Ik ga het weekendprogramma maken, waarin ik festival afstruin. De middagshow stopt wel. Ik merk dat ik er best wel moeite mee heb. Het is echt mijn kindje.”

NPO 3FM haalt Frank van der Lende van middagspits af (gisteren)

Foto: BNN-VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen