Frank Dane begrijpt geweld tegen Tim Hofman

Frank Dane keurt elke vorm van geweld af, maar heeft er tegelijk wel begrip voor dat ‘huisjesmelker’ Ton Hendriks een flinke rechtse heeft uitgedeeld aan BNN-ster Tim Hofman. Dat heeft de Radio 538-dj vanochtend gezegd op de radio. Hofman overviel Hendriks onverwacht met confettikanonnen. Daarop bezorgde Hendriks hem een gebroken kaak. “Geweld is natuurlijk nooit het antwoord, maar weet je wat het is? Het wordt in een keer een beetje begrijpelijk“, zegt de radiobekendheid.

De werkwijze van Hofman is misschien niet heel handig, aldus Dane. “Ik kan me voorstellen dat een draaiende camera zo confronterend is en dat je dan in paniek raakt en angstig wordt. Als er ook nog een confettikanon afgaat en je vraagt drie of vier keer of iemand weggaat, dan kan ik me voorstellen dat je doorslaat.”

Hofman moet niet mekkeren, vindt Dane. “Het is een beetje het risico van het vak. Hij weet ook dat het mooie televisie is als het stroef gaat en als hij zijn kanon opent. Dan moet je ook sportief zijn. Het hoort bij de risico’s.”

Pas morgen om 16.00 uur komt Hofman met een inhoudelijke verklaring. “Ik ben heel erg benieuwd of hij het begrijpelijk vindt of het gebeurd is“, aldus Dane.

Lees ook:
Quote 500-lid slaat Tim Hofman ziekenhuis in (maandag)
Tim Hofman moet zes weken door rietje eten na klap (dinsdag)
Bert en Catherine: ‘Tim Hofman lokt agressie uit’ (dinsdag)
Tim Hofman donderdag om 16.00 uur met verklaring (vandaag)
Peter R. de Vries vindt dat Tim Hofman niet spoort (vandaag)
Willibrord Frequin vindt Tim Hofman stommerd (vandaag)

Foto: Radio 538

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen