François Boulangé nooit benaderd door Omroep MAX

François Boulangé, die van 1992 tot 2000 het beroemde spelprogramma Lingo presenteerde bij de publieke omroep, is nooit benaderd om voor Omroep MAX te gaan werken. Dat vertelt hij vandaag in de Privé. Er is geen interesse meer in Boulangé. Zelfs niet van Jan Slagter, de redder van uitgerangeerde tv-dino’s. “Een boulangier die contact heeft met een slachter? Dat is toch geen goede combinatie?! Serieus, ik ben nooit door hem benaderd en denk ook niet dat er iemand op zit te wachten.

Niemand heeft zin in ‘deze lelijke oude man die ooit het spelletje Lingo heeft gepresenteerd’, vermoedt Boulangé. “Dat was al toevallig omdat Robert ten Brink ermee stopte en ik al jarenlang de eindredactie deed van het programma.

Er werd toen een screentest gehouden. “En collega’s hadden mij stiekem ingeschreven. Ach, laat ik het gewoon doen voor de grap, dacht ik toen. Nou, je weet waar het toe heeft geleid.”

Het interview met Boulangé vindt plaats op een terras, waar hij nog steeds herkend wordt. “Zie je die dames daar, ze hebben het over mij. Zijn er toch nog vrouwen die houden van lelijke oude mannen met bretels.”

Vorig jaar deed Boulangé nog mee aan De Slimste Mens, het succesvolle spelprogramma op NPO 2.

Het Privé-interview met François Boulangé kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen