Eva Jinek bemiddelt in Hazes-ruzie

Eva Jinek vroeg André Hazes jr. maandag in haar talkshow naar het grote interview dat zijn zus Roxeanne Hazes dit weekend gaf in Volkskrant Magazine. Waar Jinek dat een mooi, gevoelig vraaggesprek vond, reageerde Hazes bikkelhard: hij heeft het stuk niet gelezen en wil zijn moeder en zus nooit meer zien. En dat terwijl zijn zuster in de Volkskrant op emotionele wijze vertelde hoe lang ze haar best heeft gedaan om het leven van haar broer te volgen en in contact met hem te komen.

Jinek kwam echter niet verder dan een harteloze reactie van Hazes. “Ik heb dit weekend het interview met jouw zusje Roxeanne gelezen in Volkskrant Magazine. Heb je het gelezen het interview?“, vroeg ze.

Nee“, antwoordde Hazes daarop. Op de vraag of dat een bewuste keuze is, zei hij: “Nee, ik lees de Volkskrant niet. Schat, ik lees dat niet. Als je zegt dat ik het moet lezen, ga ik het nu nog lezen voor je.”

Jinek: “Ik vond het een heel mooi interview. Het is heel pijnlijk om te lezen dat zij en jouw moeder al jaren niet meer spreken. Dat was al bekend. Alleen zij komt over als heel lief en openhartig. Ik vond het een mooi interview. Ik vond het gewoon niet leuk om te lezen.”

Hazes bikkelhard: “Ze is ook heel lief en mijn moeder is ook heel lief. Alleen op dit moment zijn we geen aanvulling in elkaars leven. Zij hebben hun weg gevonden, ik heb mijn weg gevonden. We zijn niet boos op elkaar. Ik kan niet zeggen dat ik een hekel aan ze heb, want ik heb een goede opvoeding gehad. Ik ben mijn moeder ontzettend dankbaar voor de eerste twintig jaar in mijn leven. Alleen ik denk dat de volgende twintig jaar zonder ze is. Op dit moment is er geen plek voor hen. Ik hoop vanuit mijn hart echt dat ze honderd worden, maar dat is zonder mij. Dat is niet omdat ik kwaad op ze ben, maar omdat ik verder ben gegaan. Ik heb een heel ander pad gevolgd.”

Ik kies voor mijn eigen geluk. Dat heb ik met mijn eigen gezin en de familie die ik nu heb. Als ik zou weten dat het slecht met ze zou gaan, zou ik het verschrikkelijk vinden omdat het familie is. Ik gun mezelf het geluk alleen iets meer.”

Jinek gaf aan dat ze de reactie van Hazes vrij hard vindt. “Weet je wat ik heftig vind dat je zegt? Dat je zegt ‘de komende twintig jaar zonder mij’. Het zou ook kunnen dat je zegt: ‘Het is nu even zo, maar als er iets verandert…’”

Hazes: “Dat weet je inderdaad nooit.” Jinek: “Oké, want ik vind het zo definitief om dit te zeggen.” Hazes: “Daarom zeg ik ook: ‘Ik denk.’ Je weet niet hoe het leven gaat. Het staat nu in elk geval niet op de planning.

Jinek gaf ook aan dat ze het lastig vindt dat Hazes vanaf vrijdag te zien is met een SBS 6-soap en dat zijn moeder en zijn zus zijn kind dan op zien groeien op tv. Hazes vindt dat onzin: “Ik denk dat ik 40.000 filmpjes van die jongen op social media heb geplaatst.”

De Hazes-familieruzes is naar verluidt veroorzaakt door een slechte verstandhouding tussen moeder Rachel Hazes en de huidige vriendin van André. Roxeanne zou daarbij automatisch altijd partij kiezen voor Rachel. Waar Rachel en Roxeanne zich in de media betreurd uitlaten over de familieruzie, maakt André er regelmatig grappen over.

Op carrièregebied lijkt Roxeanne Hazes haar broer André Hazes opeens onverwacht in te halen. Zij is komend seizoen dé huisband van de gerenommeerde NPO 1-talkshow De Wereld Draait Door, terwijl hij nu onderdeel wordt van de matig bekeken soapvrijdag van SBS 6.

Lees ook: ‘Hoezo omarmt links Nederland ineens Rox Hazes?’ (gisteren)

Foto: KRO-NCRV, Jinek

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen