EO weigert interview met dubbelbekeerde homo

‘De EO pakte begin 2015 op zijn jongerenplatform BEAM groots uit met de bekeerde homo Thony. ‘Hij verkleedde zich als vrouw, gebruikte harddrugs, danste op het podium en had het ene vriendje na het andere. Thony was ieder weekend in de meest ordinaire gayclubs te vinden. Totdat God ingreep’, klonk het. Maar nu Thony weer gewoon zichzelf is, geeft de EO geen thuis. Een bekeerde homo vindt de omroep leuk, maar van een dubbelbekeerde homo willen de evangelisten niets weten.

Het indoctrinerende EO-artikel over Thony veroorzaakte tweeënhalf jaar geleden een behoorlijke mediarel. Uiteindelijk zat hij zelfs bij Jinek. “Laat ik vooropstellen dat het niet mijn intentie was om bij Jinek op de bank te belanden. Ik had nooit verwacht dat het zover zou komen, maar van het één kwam het ander“, zegt hij nu tegen Gay.nl.

De toen 19-jarige Thony wist echter totaal niet waar hij mee bezig was. Nu is hij gewoon weer lekker zichzelf. “Ik besloot om vol voor het geloof te gaan. Ik was toen 19, het leek een prima beslissing. Nu kan ik alles in perspectief zien.

Dat heeft hij ook aan de EO laten weten. “Ja, maar zij hebben een interview geweigerd. Ik heb persoonlijk contact met iemand die voor de EO werkt en vroeg hem te polsen of ze hier ruimte voor wilden maken. Daar zagen ze uiteindelijk geen heil in. Ze wilden me telefonisch toelichten waarom ze niet opnieuw een interview met me wilden plaatsen, maar daar heb ik vriendelijk voor bedankt.

Ik denk dat de EO het misschien als een soort falen zou zien. Eerst publiceren ze immers een spraakmakend artikel over een homo die zegt celibatair te kunnen leven en uiteindelijk blijkt dat voor die jongen toch niet mogelijk“, besluit hij op de homosite.

De EO laat weten dat ze uit ‘redactionele overwegingen’ geen update wilden plaatsen bij het interview. Daarom hebben ze die maar helemaal verwijderd.

Lees ook:
Forse kritiek op EO-verhaal over ‘genezen’ homo (februari 2015)
‘EO zet gayscene weg als hedonistische orgie’ (februari 2015)
EO biedt excuses aan voor ‘bekeerde’ homo (februari 2015)
Andries Knevel begrijpt niets van woede om EO-homo (februari 2015)
‘EO heeft obsessie voor seksualiteit’ (februari 2015)

Foto: KRO-NCRV, Jinek

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen