‘Elsemieke Havenga is een eersteklas hockeytrut’

Het is bespottelijk dat voormalig Editie NL-presentatrice Elsemieke Havenga nu is benoemd tot een van de vijf leden van de nieuwe raad van commissarissen van de KNVB. Dat zei RTL 7-voetbalanalist Johan Derksen maandagavond in Voetbal Inside. Derksen steunt haar benoeming als enige vrouw tussen vier mannen niet. “Ik vind het een eersteklas hockeytrut, waar we helemaal niks aan hebben“, klaagt hij. “Het is gewoon trendy gelul omdat er een vrouw in moet. Een verkeerde vrouw!

Havenga gaat zich bij de KNVB bezighouden met marketing en media, maar mist volgens Derksen de benodigde voetbalkennis. “Al die mensen die erin zitten hebben allemaal in te brengen en daar ben ik het roerend mee eens, maar dan moeten we weer trendy doen en het gezeik van ‘er zit geen vrouw in het bestuur’ voorkomen, en dan krijg je Elsemieke Havenga.”

De presentatiecoach weet helemaal niets, meent Derksen. “Ze heeft gehockeyd, maar waarom neem je dan niet een vrouwenvoetbalster? Iemand die uit de voetballerij komt? Waarom een hockeytrutje?

Als het aan Derksen ligt wordt haar aanstelling teruggedraaid. “Ze heeft slechte programma’s heel slecht gepresenteerd ooit, ze sprak alle voetbalnamen verkeerd uit, het was echt lachwekkend. Waarom moet die in de raad van commissarissen?”

“Ze heeft niets in te brengen waar de voetballerij ook maar iets aan heeft“, besluit hij.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen