Ellen Hoog: ‘NPO 3-klus smaakt naar méér tv’

Haar huidige werkzaamheden voor het NOS-verslag van het EK Hockey op NPO 3 smaken naar méér televisie voor voormalig tophockeyster Ellen Hoog. Dat vertelt ze vandaag in het AD. Hoog is te zien als analyticus bij de publieke omroep en een vervolg ziet ze wel zitten. “En dat hoeft niet altijd sportgerelateerd te zijn“, vertelt ze in de krant. “Ik zou zeker wel meer in de televisiewereld willen doen. Het bevalt me goed. Beetje onder druk presteren, soort van show moeten opvoeren.”

Het is heel leuk, aldus Hoog. “Al besef ik dat ik nog een en ander kan leren. Er zijn wel ideeën en er lopen wat gesprekken.

Praat ze dan ook over bijvoorbeeld amusementstelevisie of infotainment? “Ik heb een brede interesse.”

Tijdens haar huidige werk voor het EK Hockey NPO 3 moest Hoog er wel even aan wennen dat ze tv maakt voor heel Nederland en niet alleen voor insiders. “De namen noemen, dat was wel even onwennig. Ik was gewend speelsters alleen bij hun voornaam te noemen.”

Kort voor de eerste uitzending zei Jeroen (Stomphorst, presentator, red.) toen wel: we gebruiken hele namen, hoor“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen