De Zwart: ‘Talpa moet Veronica aanpassen voor Giel’

Erik de Zwart, tot eind vorig jaar de programmadirecteur van Radio Veronica, verwacht dat het format van de zender wordt aangepast als Giel Beelen over komt. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Beelen schijnt in gesprek te zijn met Talpa Radio, eigenaar van Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica. Het ligt voor de hand dat hij dan naar Veronica gaat, aangezien die zender wel een boost kan gebruiken. “Maar dan moeten ze wel de kavels van Radio 10 en Veronica omwisselen.

De Zwart doelt op het feit dat uitzendfrequenties gekoppeld zijn aan bepaalde eisen, zodat het radiolandschap pluriform blijft. Zo mag Radio Veronica geen nieuwe muziek uitzenden. “En ik denk niet dat Giel Beelen alleen maar gouwe ouwen gaat draaien.”

Veronica moet dan het kavel van Radio 10 krijgen, aldus De Zwart. “Als ze van Veronica een pop- en rockzender maken, voeren ze mijn oude plan uit. Daar past ook een dj als Rob Stenders bij en ik zie Giel daar ook wel werken. Waarom zou hij daar geen nieuwe muziek van een onbekend talent kunnen draaien? Als je daarmee een luisterpubliek aanboort, is het goed.

In het buitenland zijn er zoveel commerciële stations die dat doen. Er liggen kansen voor een pop- en rockzender. 3FM was het, maar dat heeft flink wat luisterpubliek verspeeld.’’

Woensdag werd bekend dat Beelen na twintig jaar vertrekt bij NPO 3FM.

Op de AD-site kunt u het artikel ‘Gaat Giel Beelen voor het grote geld?’ lezen.

Foto: Radio Veronica, Creative Commons Attribution 3.0 Unported

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen