D66 wil niet dat Boer Zoekt Vrouw stopt

D66-Kamerlid Jan Paternotte steunt NTR-baas Paul Römer in zijn plan om de NPO reclamevrij te maken en zo minder gevoelig te worden voor kijkcijfers, maar is tegen zijn analyse dat de NPO te weinig vernieuwt omdat het verslaafd zou zijn aan de kijkcijfers van megahits als Boer Zoekt Vrouw. Dat laat hij weten in De Telegraaf. Römer vindt dat tv-hits als Boer Zoekt Vrouw en Heel Holland Bakt zo nu en dan moeten worden opgeofferd voor nieuwe formules, maar dat vindt Paternotte onzin. 

Vernieuwing hoeft volgens Paternotte niet ten koste te gaan van programma’s ‘waar iedereen van houdt’, zoals Boer Zoekt Vrouw. “Dat kan ook zonder de grootste kijkcijferhits overboord te doen.”

Wel is Paternotte erg enthousiast over het idee van een reclamevrije NPO. “Het kost veel zendtijd, en zonder reclame concurreert de publieke omroep ook niet meer met bijvoorbeeld RTL en SBS.

Een reclamevrije NPO zou de overheid jaarlijks zo’n 200 miljoen euro extra kosten. “Dat moet echter deze discussie niet tegenhouden. Feit is immers dat die STER-inkomsten wel vrij hard dalen.

De andere formerende partijen CDA en VVD houden zich op de vlakte over een reclamevrije NPO.

Het Telegraaf-artikel ‘Gewillig oor voor Römer’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen