Claudia ziet zichzelf niet als Zomergasten-host

Claudia de Breij ziet zichzelf niet zo snel het programma Zomergasten presenteren. Dat heeft de cabaretière, die zondag te gast is in de seizoensfinale van de talkshow, gezegd op Radio 10. De Breij denkt niet dat ze ervoor geschikt is. “Helemaal niet nu ik heb gezien hoe geweldig Janine Abbring het doet. Ik ken haar een beetje van vroeger. Ik weet dat zij heel bang was om zelf te veel te ouwehoeren en er doorheen te praten. Dat doet ze helemaal niet. Ze doseert het ontzettend goed.

Abbring eist niet de hoofdrol op, aldus De Breij. “Daardoor denk ik nog meer: ik weet niet of ze mij ooit zouden moeten vragen. Ik ben namelijk veel te graag zelf aan het woord, als ik eerlijk ben.”

Ze sluit het niet uit, maar tegelijkertijd ziet De Breij het ook niet snel gebeuren. “Je weet het nooit, maar ik houd voorlopig mijn zomers maar niet vrij zeg maar.”

Zelfs niet als ze wordt gevraagd? “Dat weet ik serieus niet. Dat bedoel ik niet hautain of zo, maar het is zo ontzettend een vak en je ziet nu zo ontzettend het verschil met sommige andere presentatoren van de afgelopen jaren. Bij Janine zie je dat het is zoals Adriaan van Dis het deed.”

Je moet proberen alleen maar dingen te doen waaraan je iets toevoegt.”

Foto: VPRO/Merlijn Doomernik

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen