BNN-VARA ‘stond niet te springen’ om minder DWDD

Robert Kievit, mediadirecteur van BNN-VARA, zag de wens van Matthijs van Nieuwkerk om aanzienlijk minder afleveringen van De Wereld Draait Door te maken aanvankelijk helemaal niet zitten. Dat geeft hij vandaag toe in NRC Handelsblad. Van Nieuwkerk gaf al aan dat hij flink heeft moeten duwen en trekken om het DWDD-seizoen aanzienlijk in te korten, maar uiteindelijk is dat toch ‘in goed overleg’ gerealiseerd, zegt Kievit nu. Toch staat hij er niet om te springen.

Kievit legt uit: “Natuurlijk sta je niet te springen als een van je meest succesvolle presentatoren minder wil. Maar Matthijs’ gevoel over de lengte van het seizoen werd niet minder.

Inmiddels heeft hij wel begrip voor de keuze van Van Nieuwkerk. “Het dagelijks presenteren van De Wereld Draait Door is topsport en dat is intensief. Dat doet Matthijs al 12 jaar. Dat hij nu een minder lang seizoen gaat maken betekent gelukkig ook dat we ons de komende jaren verzekerd weten van zijn inzet voor DWDD.

De mediadirecteur steunt actief Van Nieuwkerks wens voor ontplooiing naast DWDD. “Dat hij de inventiviteit heeft om bijzondere nieuwe concepten te ontwikkelen heeft Matthijs afgelopen jaren bewezen met de bijzondere spin offs van DWDD“, besluit hij in de krant.

Lees ook: De Wereld Draait Door vanaf 2018 minder vaak op tv (gisteren)

Foto: BNN-VARA, Wim Kluvers

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen