BN’ers verbijsterd over ‘harteloos’ PowNed-artikel

BN’ers reageren met verbijstering op een nieuwsartikel op de website van de publieke omroep PowNed, waarin wordt geschreven over de verdrinking van de Syrische tiener in een zwembad in Venlo. Dat is te lezen op Twitter. ‘Syrische vluchteling kopje onder in zwembad Venlo’, is de kop van het gewraakte stuk. Daarna opent het nieuwsbericht wel heel meedogenloos: “Een zestienjarige Syriër heeft bezoekers van het Buitenbad Groot Venlo gisteren een vervelende dag bezorgd.”

Het is zijn eigen schuld, lijkt PowNed te willen zeggen. “De jongen, die niet kon zwemmen, besloot ondanks zijn gebrek aan zwemvaardigheden (en herhaaldelijke waarschuwingen van zwembadmedewerkers) tóch in water te duiken. Dat bleek direct zijn laatste sprong in het diepe.”

Door de dood van de vluchteling ging het zwembad vervroegd dicht. “Leuk voor de overige zwembadgangers“, aldus de omroep.

BN’ers vinden het walgelijk. “I hate to say ‘van onze belastingcenten’ maar doe het toch even. Uit het omroepbestel gooien. Dat we hier aan meebetalen. Zo naar. Zo goor“, zegt Georgina Verbaan.

Radio 538-ster Jelte van der Goot: “Gatverdamme wat een debiel is deze schrijver. Brrrr. Als PowNed deze idioot niet ontslaat dan graag de hele omroep zsm uit het publieke bestel.”

Boulevard-bekendheid Luuk Ikink: “Helemaal koekoek, de schrijver van dat artikel. Wel lekker anoniem natuurlijk.”

Tech-superster Alexander Klöpping: “Van mijn belastinggeld.”

RTL-journalist Erik Mouthaan: “Walgelijk. Harteloos. Cynisch.”

Zelfs Jan Roos gaat het te ver: “Ik hou erg van satire, maar dit is gewoon smerig. Dat je het uit je toetsenbord krijgt. Brrr.”

En oud-journaallezer Aldith Hunkar: “Mensen, ik zit aan de andere kant van de oceaan, dus ik mis wel eens wat. Tell me, is dit echt? Hoe? Waarom? Hoe lang nog???

De NPO laat weten hier niets aan te kunnen doen. “Omroepen zijn zelf verantwoordelijk voor hun uitingen. Wij hebben daar als overkoepelende organisatie niets over te zeggen.”

Foto: VARA/Pauw

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen