‘BN’ers gebruiken Slimste Mens voor carrièreboost’

BN’ers gebruiken De Slimste Mens vaak voor een carrièreboost. Dat heeft Daan Nieber, die in 2015 om dezelfde reden meedeed aan het programma, gezegd in het WNL-programma ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Nieber stapte na De Slimste Mens over van Editie NL naar KRO-NCRV, de omroep achter de kennisquiz. “Kijk, zo’n programma als De Slimste Mens is natuurlijk wel een heel mooi podium waarop je kunt laten zien dat je niet alleen maar de brave anchorman bent.

Je kunt jezelf goed etaleren in zo’n quiz, aldus Nieber. “Uiteindelijk is het wel zo dat dit soort programma’s – en dat geldt ook voor andere BN’er-programma’s op tv – vaak worden gebruikt om je carrière een boost te geven of op een andere plek te komen. Ik doe daar ook aan mee en ik zag dat ook wel als een kans. Dan moet je wel zorgen dat je er lang genoeg in blijft zitten.”

Nieber is De Slimste Mens dankbaar. “Je kunt in zo’n programma laten zien dat je vrij goed algemeen ontwikkeld bent en tussendoor kun je ook grapjes maken. Je kunt dus heel veel van jezelf laten zien. Veel meer dan ik bij Editie NL kon. Het was een leuk programma om te presenteren, maar ik vond het wel beperkt. Toen kreeg ik de mogelijkheid om te laten zien dat je nog meer in huis hebt. Toen zei ik: ‘Joehoe, als jullie nog iemand zoeken voor Keuringsdienst, dan mag je me bellen.’”

Uiteindelijk werd hij derde in zijn seizoen. “Maar serieus: als het programma aan staat en ik hoor de leader, staat het zweet alweer in mijn handen.”

Foto: KRO-NCRV, Wessel de Groot

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen